Skip to main content

Μητσοτάκης σε Παυλόπουλο: Στη Βουλή η συμφωνία πριν την υπογραφή

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στον ΠτΔ θέμα απώλειας της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση, λόγω της διαφωνίας του κυβερνητικού εταίρου με τη συμφωνία.

Συνάντηση εκτάκτως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο είχε προ ολίγου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για το Σκοπιανό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε στον ΠτΔ θέμα απώλειας της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση, λόγω της διαφωνίας του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, για τη συμφωνία.

«Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόθεση του να υπογράψει διακρατική συμφωνία, μια συμφωνία που κατά την άποψή μας είναι βαθιά προβληματική» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως «όχι μόνο είναι αντίθετη με την άποψη του λαού και όχι μόνο γιατί παραχωρεί γλώσσα και εθνικότητα αλλά και γιατί ο Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος του είναι αντίθετος».

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση κατά την οποία ενώ δεν έχει κυβερνητική νομιμοποίηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια πραγματικότητα που μετά δεν θα μπορεί να αλλάξει» σχολίασε προς τον ΠτΔ καλώντας να επέμβει.

«Θα το κάνω και εγώ» σημείωσε χαρακτηριστικά, «για να έρθει η συμφωνία στη Βουλή πριν υπογραφεί, για να διαπιστωθεί αν η συμφωνία έχει την εμπιστοσύνη της».

«Θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη δυνατότητα μου για να γίνει αυτή η συζήτηση» κατέληξε ο ίδιος.