Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 20.000 κόσμος στην κινητοποίηση για την τραγωδία στα Τέμπη (φωτο+vid)

Η συγκέντρωση ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών - «Όχι στη συγκάλυψη, να αποδοθούν οι ευθύνες», το μήνυμα της διαδήλωσης - Επεισόδια έξω από ΝΣΣ και ΥΜΑΘ

Περίπου 20.000 άτομα συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση ήταν μαζική, μία από τις μεγαλύτερες σε πλήθος, αν όχι η μεγαλύτερη, των τελευταίων ετών. Χιλιάδες άτομα από εργατικά σωματεία, φοιτητές, μαθητές, οργανώσεις, κόμματα και συνδικάτα έγιναν ποτάμι οργής που πλημμύρισε το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Μετράμε νεκρούς στην κοιλάδα των Τεμπών» και το «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», φώναζαν στα συνθήματά τους οι συγκεντρωμένοι.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από το Άγαλμα Βενιζέλου προς τον ΟΣΕ, όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το ΥΜΑΘ, όπου και κατέληξε η πορεία. Εκεί σημειώθηκε νέα ένταση, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις. Πριν τη διαδήλωση, είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου μίλησαν εκπρόσωποι σωματείων, φοιτητών, μαθητών και οργανώσεων.

Στη συγκέντρωση που είχε απευθύνει κάλεσμα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, της ΕΔΟΘ, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές, φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα στις 18:00 (Καμάρα) και στις 19:00 (Άγαλμα Βενιζέλου) είναι προγραμματισμένες νέες συγκεντρώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:



Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.