Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ταξιτζής παρέλαβε λαθραία τσιγάρα από αποθήκη των ΚΤΕΛ - Δύο συλλήψεις (φωτο)

Παρέλαβε με το ταξί του δύο μεγάλα χαρτοκιβώτια περιτυλιγμένα με μαύρη πλαστική σακούλα που περιείχαν τα λαθραία τσιγάρα

Στη σύλληψη ενός 65χρονου Αλβανού οδηγού ταξί και ενός 20χρονου Πακιστανού για παράβαση του «Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα» (Ν. 2960/2001) και του άρθρου 45 του ποινικού κώδικα προέβησαν χθες το βράδυ στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντόπισαν στον χώρο στάθμευσης του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» τον 65χρονο να προσέρχεται με το ΕΔΧ όχημα του, ένα ταξί, και να παραλαμβάνει από την αποθήκη δύο μεγάλα χαρτοκιβώτια περιτυλιγμένα με μαύρη πλαστική σακούλα.

Ακολούθησε ακινητοποίηση του 65χρονου από τα στελέχη του Λιμενικού και κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο βρέθηκαν συνολικά 1.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και 300 συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους 50 γραμμαρίων έκαστη, χωρίς να φέρουν στο σύνολό τους την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 20χρονο, ο οποίος έδωσε οδηγίες να παραδοθούν τα χαρτοκιβώτια σε οικία σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κατά την παράδοση εξήλθε ο 20χρονος από είσοδο πολυκατοικίας προκειμένου να παραλάβει τα καπνικά προϊόντα και συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, το ΕΔΧ όχημα, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Δείτε φωτογραφίες: