Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η... νοσοκομειακή Οδύσσεια ένος 6χρονου με αιμορραγία στο αφτί για έναν τομογράφο

Από το Ιπποκράτειο στον Άγιο Παύλο και πίσω στο Ιπποκράτειο και τέλος σε ιδιωτική κλινική - Η περιγραφή του πατέρα του παιδιού που έκανε... βόλτες με ασθενοφόρο μέχρι να βρεθεί λύση

Τρία νοσοκομεία και τέσσερις συνολικά... βόλτες με ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη χρειάστηκε ένα 6χρονο αγόρι για να σταματήσει η αιμορραγία από το αφτί του.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega» το περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή. Το αγόρι είχε χτυπήσει στο κεφάλι όταν έπεσε με το πατίνι του και άρχισε να αιμορραγεί από το αφτί, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Ιπποκράτειο.

Εκεί, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ξεκίνησε η Οδύσσεια του 6χρονου καθώς ο τομογράφος του νοσοκομείου ήταν χαλασμένος. Οι γιατροί αποφάσισαν να μεταφερθεί ο 6χρονος στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν είχε πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο, ενώ η... βόλτα στην πόλη γινόταν με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στη συνέχεια, όπως τονίζει το «Mega», αποφασίστηκε από τους γιατρούς του Ιπποκράτειου ότι το παιδί θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία, πράγμα που τελικά έγινε. Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου 3 ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό.

Πλέον ο 6χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο και είναι καλά στην υγεία του.

«Τραβήξαμε μία Οδύσσεια. Περίπου στις 13:00 χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν. Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε. Την αιμορραγία δεν την σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 19:00. Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», γιατί έχουν συνεργασία από ό,τι γνωρίζω», ανέφερε ο πατέρας του 6χρονου και αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Χρήστος Τζελέπης .

«Γενικά να πούμε ένα συγγνώμη από το ΕΣΥ για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο έπεσε πάνω στο παιδί. Είναι λάθος ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Υπάρχει καινούργιος, είναι από τους καλούς, αλλά ήταν χαλασμένος για τεχνικά ζητήματα, για μία λυχνία. Ήταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί. Μας ενημέρωσαν ότι επειδή είναι χαλασμένος ο δικός μας, γι’ αυτόν τον λόγο εφημερεύει ο Άγιος Παύλος. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που όρισαν τον "Άγιο Παύλο" για τα παιδιατρικά περιστατικά», είπε αρχικά.

«Υπάρχει ένας 2ος αξονικός τομογράφος που ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο εδώ και 3-4 μήνες και ακόμα δεν έχει μπει σε λειτουργία. Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από την διοίκηση. Υπάρχουν 8 συνάδελφοι που δουλεύουν τον αξονικό τομογράφο και οι 3 από αυτούς στο τέλος του χρόνου βγαίνουν σε σύνταξη», συμπλήρωσε ο κ. Τζελέπης.

«Η αξονική τομογραφία στο παιδί έγινε στις 19:15 τελικά», σημείωσε ο πατέρας του 6χρονου.