Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση του Λιμενικού για τον 98χρονο που ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό

Ο 98χρονος διεκομίσθη στο νοσοκομείο Θεαγένειο, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ως εξαιρετικά σοβαρή

Ανακοίνωση για την ανάσυρση του ηλικιωμένου άνδρα από τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας 31 Ιουλίου εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 98χρονος, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, βρέθηκε στη θάλασσα στο ύψος του Makedonia Palace.

Το λιμενικό ειδοποιήθηκε στις 8:20 και έσπευσε με σκάφος αλλά και δυνάμεις από ξηράς για τη διάσωσή του, ενώ κοντά του βρέθηκαν και περαστικοί που εκείνη την ώρα ήταν στο πλακόστρωτο της παραλίας.

Ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το νερό, δέχτηκε για αρκετή ώρα επί τόπου τις πρώτες βοήθειες από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται ως εξαιρετικά σοβαρή. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακολούθως ο 98χρονος διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Θεαγενείου καθώς το Παπαγεωργίου βρίσκεται σήμερα σε γενική εφημερία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης για ύπαρξη άνδρα στη θάλασσα, στην περιοχή Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου με τη συνδρομή ιδιώτη ανέσυραν τον 98χρονο ημεδαπό στο κρηπίδωμα.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου", όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή».