Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άνδρας των ΜΑΤ ρίχνει κουτουλιά σε ακινητοποιημένο 19χρονο φοιτητή - Δείτε βίντεο

«Έπεσα θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας, θα τα πούμε στα δικαστήρια» δήλωσε ο 19χρονος φοιτητής

Θύμα αστυνομικής βίας κατήγγειλε ότι έπεσε ένας 19χρονος, που συνελήφθη την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, για τα επεισόδια μετά την πορεία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος προσήλθε σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και ανέφερε στη Voria.gr: «Έπεσα θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας, θα τα πούμε στα δικαστήρια».

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο X, διακρίνεται ένας αστυνομικός των ΜΑΤ να τον χτυπά στην κλείδωση και στη συνέχεια να τον ρίχνει κάτω στο οδόστρωμα, επί της Ιασωνίδου. Λίγο αργότερα, κι ενώ ο 19χρονος είναι πεσμένος στο έδαφος, ο άνδρας των ΜΑΤ κολλάει το κράνος στο κεφάλι του νεαρού και στη συνέχεια του ρίχνει κουτουλιά.

Ο δικηγόρος του 19χρονου δήλωσε στη Voria.gr ότι ο εντολέας του δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, τονίζοντας πως κάποιος έβρισε τους άνδρες των ΜΑΤ εκείνη τη στιγμή και οι αστυνομικοί έπιασαν και χτύπησαν τον 19χρονο. «Είμαστε σε συνεννόηση με την οικογένεια για να προχωρήσουμε σε νομικές ενέργειες σε βάρος του αστυνομικού», είπε ο δικηγόρος του.