Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ασφαλτοστρώνονται Εγνατία και Βενιζέλου στα τμήματα του εργοταξίου του μετρό (φωτο+video)

Οι δύο δρόμοι αποκαθίστανται και θα αποδοθούν τη Δευτέρα στη μορφή που είχαν προτού αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του μετρό

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες ασφαλτόστρωσης από την Ελληνικό Μετρό στις οδούς Εγνατία και Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τμήματα των δύο δρόμων που καταλαμβάνονταν από το εργοτάξιο του μετρό για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου, το οποίο πλέον θα περιοριστεί στον απολύτως απαραίτητο χώρο που απαιτούν οι προδιαγραφές ασφαλείας του έργου.

Συνεργεία της εταιρείας εργάζονται εντατικά έτσι ώστε οι δύο δρόμοι να επανέλθουν στη μορφή που είχαν προτού αρχίσουν οι εργασίες του μετρό. Ήδη έχει τοποθετεί η απαιτούμενη σήμανση, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης θα γίνει και η διαγράμμιση των λωρίδων κυκλοφορίας. Παράλληλα, αναδιαμορφώνονται τα πεζοδρόμια για την ομαλή κυκλοφορία των πεζών, κάτι που υποδέχονται με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι καταστηματάρχες της περιοχής, που επί χρόνια βρίσκονταν πίσω από λαμαρίνες και είχαν περιορισμένη πρόσβαση στα μαγαζιά τους.

Ειδικοί διάδρομοι έχουν δημιουργηθεί για την εξυπηρέτηση των πεζών, ενώ τροχονόμος βρίσκεται στη διασταύρωση των δύο δρόμων, προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία των ΙΧ, αλλά και των ειδικών οχημάτων των συνεργείων.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε οι δύο δρόμοι θα αποδοθούν στην κυκλοφορία. Έτσι, από την ίδια μέρα, η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο τον άξονα της Εγνατίας θα διεξάγεται πλέον σε τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, ενώ  τρεις λωρίδες θα διαθέτει και η οδός Βενιζέλου σε όλο το μήκος της.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες:

Image

 

Image
Image
Image