Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση στο Καπάνι για τα ψώνια του γιορτινού τραπεζιού (φωτο)

Οι καταναλωτές τίμησαν και φέτος την παραδοσιακή αγορά της πόλης, παρά τις αυξήσεις στις τιμές κρεάτων και πουλερικών

Αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες είναι σήμερα η κίνηση στο Καπάνι, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα για τα το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Image

 

Παρά την άνοδο στο κόστος αγοράς των κρεάτων και των πουλερικών, οι καταναλωτές τίμησαν και φέτος την παραδοσιακή αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου, πάντως, οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με τα συνοικιακά κρεοπωλεία. 

Image

 

Image

 

Επαγγελματίες της αγοράς ανέφεραν στη Voria.gr ότι ο κόσμος κάνει αγορές, όμως πιο συγκρατημένα σε σχέση με άλλες χρονιές. Όπως εξήγησαν, προτιμούν να προμηθευτούν μικρότερες ποσότητες, ενώ επιλέγουν οικονομικότερα είδη, όπως το χοιρινό έναντι του μοσχαριού και του κατσικιού και το κοτόπουλο έναντι της γαλοπούλας, η τιμή της οποίας έχει… πετάξει στα 14 ευρώ το κιλό. Αγοραστικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τα προετοιμασμένα από τους κρεοπώλες είδη, όπως τα ρολά -χοιρινού και κοτόπουλου- και τα εξοχικά.

Image

 

Όπως επισήμανε στη Voria.gr ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, η κίνηση είναι ικανοποιητική, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές με την ακρίβεια, η οποία περιορίζει την αγοραστική τους δύναμη. Άλλωστε, όπως ανέφερε, ο κόσμος μπορεί να κάνει περικοπές σε διάφορα είδη, ακόμα και να ψωνίζει μικρότερες ποσότητες, όμως δεν θέλει να στερηθεί το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. «Είναι θέμα ψυχολογίας», είπε χαρακτηριστικά.

Image