Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δόθηκε η σημαία εκκίνησης για τη δεύτερη ημέρα του 54ου Ράλλυ ΔΕΘ

Ο αγώνας προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ράλλυ, είναι ο τρίτος γύρος από τους πέντε και συμμετέχουν όλοι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Η σημαία εκκίνησης για τη δεύτερη ημέρα του 54ου Ράλλυ ΔΕΘ δόθηκε και τα 17 πληρώματα έφυγαν από το Κονταξοπούλειο, το Δημοτικό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου για να λάβουν τη θέση τους στις ειδικές διαδρομές και να τερματίσουν στα Αλώνια, το απόγευμα.

Οι καιρικές συνθήκες, ωστόσο, τροποποίησαν την ειδική διαδρομή που είχε προαναγγελθεί, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί αυτή στον χωμάτινο δρόμο και να γίνει μόνο η 2η και η 4η διαδρομή κοντά στο χωριό Μεσαίο Ωραιοκάστρου.

Ανάμεσα στα πληρώματα βρίσκεται το φαβορί από την Κύπρο, ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας, που εκκίνησε και πρώτος στις 10 με ένα VW Polo, με το Νο1. Αμέσως μετά ακολούθησε ο πρωταθλητής του πρωταθλήματος Χώματος 2019, Γεώργιος Κεχαγιάς με ένα Skoda Fabia R5 Evo και αμέσως μετά ακολούθησε ακόμα ένα φαβορί του σημερινοί αγωνίσματος, ο ελληνικής καταγωγής παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC (World Rally Championship) Trophy 2017, Jourdan Serderidis, που έφυγε τρίτος από το Κονταξοπούλειο με ένα Skoda Fabia R5 Evo, αντίστοιχα.

Ο αγώνας προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ράλλυ, είναι ο τρίτος γύρος από τους πέντε και συμμετέχουν όλοι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ο αριθμός των πληρωμάτων που συμμετέχουν είναι μικρός καθώς προηγήθηκε το ράλλυ Ακρόπολις και σε δύο εβδομάδες έχει και πάλι αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο σημερινός αγώνας ακολουθεί πρώτη φορά τις ειδικές διαδρομές που έχουν ανακοινωθεί.

Ο Jourdan Serderidis λίγο πριν την εκκίνηση δήλωσε στη Voria.gr πως είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στον συγκεκριμένο αγώνα και ανυπομονεί να τερματίσει ανάμεσα στους πρώτους. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται τον ανταγωνισμό αλλά ως παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 και συμμετέχων σε αρκετά ράλλυ κάθε χρόνο, τονίζει πως θα παλέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο κ. Serderidis έχει καταγωγή από την Καβάλα αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λουξεμβούργο. Λόγω της καταγωγής του δεν χάνει καμία ευκαιρία συμμετοχής σε αγώνες ράλλυ στη χώρα μας.

Οι διαδρομές θα ολοκληρωθούν στις 5:30 το απόγευμα όπου και θα μπει ο σημερινός νικητής στον τερματισμό στα Αλώνια. Νκητής θα ανακοινωθεί αυτός που θα βγει πρώτος στο άθροισμα χρόνου και στις τρεις ειδικές διαδρομές.

Υπενθυμίζεται πως λόγω της διοργάνωσης, δεν θα επιτρέπεται έως σήμερα στις 19.00 η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο τμήμα της οδού Λόρδου Βύρωνος (Ωραιόκαστρο), από το ύψος της συμβολής της με την οδό Θεσσαλονίκης και σε μέγιστο μήκος τριακοσίων (300) μέτρων προς την οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Από το πρωί δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων στην ειδική διαδρομή επί της Ανώνυμης τοπικής οδού που διέρχεται από τις παρυφές του οικισμού Μεσαίου και σε μέγιστο μήκος 100 μέτρων.