Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έβαλαν συμβολικά πινακίδα «Μίκης Θεοδωράκης» στην οδό Λαγκαδά (φωτο+vid)

Η επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Αντίστασης και Ανατροπής» Δέσποινα Χαραλαμπίδου κάλεσε την πολιτεία άμεσα να προχωρήσει επίσημα στην μετονομασία της οδού

Στη συμβολική «ονοματοδοσία» της οδού Λαγκαδά σε οδό Μίκη Θεοδωράκη προχώρησε σήμερα το μεσημέρι η επικεφαλής της Συμμαχίας Αντίστασης και Ανατροπής (Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία - Ριζοσπαστικές Κινήσεις) και υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Μέλη της παράταξης συγκεντρώθηκαν σήμερα στην οδό Λαγκαδά, στον Βαρδάρη, όπου προχώρησαν στην τοποθέτηση πινακίδας με το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη, την ημερομηνία γέννησης και θανάτου του, καθώς και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Σε δήλωσή της η κ. Χαραλαμπίδου κάλεσε την πολιτεία άμεσα να προχωρήσει επίσημα στην μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε οδό Μίκης Θεοδωράκης. Η παράταξη προχώρησε σήμερα σε αυτήν την πράξη «μετά και το πρόσφατο, ατελέσφορο, για μια ακόμη φορά, κάλεσμα της Δέσποινας Χαραλαμπίδου προς κάθε υπεύθυνο για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, προς τιμή της μεγάλης αυτής προσωπικότητας του πολιτισμού και την απόλυτη σιγή, ειδικά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση».

Υπενθυμίζεται ότι απορριπτική ήταν η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, όπως είχαν προτείνει ομόφωνα τέσσερις δήμοι (Θεσσαλονίκης, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου), στις αρχές του 2023. Τον περασμένο Μάιο οι δήμαρχοι προχώρησαν στην επαναδιατύπωση της πρότασης, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αρχικές ενστάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η κ. Χαραλαμπίδου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης περιμένει ακόμα τους τέσσερις δήμους που είχαν κάνει την αρχική πρόταση για τη μετονομασία να κάνουν εκ νέου αίτημα. Πρόκειται για μία διαδικασία «τρομερά γραφειοκρατική», όπως σημειώνει η ίδια, προσθέτοντας ότι για την όλη κατάσταση ευθύνες έχει τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση όσο και η κυβέρνηση.