Skip to main content

Πάτησαν Θεσσαλονίκη τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ - Ήρθαν με πλοίο από την Κίνα (video)

Τα λεωφορεία και όλος ο εξοπλισμός θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο προκειμένου να γίνει η διαδικασία του εκτελωνισμού και παράδοσης στον Οργανισμό

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής πλεύρισε στο Ντοκ24 και έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλοίο Grande Torino της εταιρείας Grimaldi που μετέφερε τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία για λογαριασμό του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Το φορτηγό πλοίο, ειδικό να μεταφέρει οχήματα, ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι Lianyungang, στην επαρχία Τσιανγκσού της Κίνας στις 4 Φεβρουαρίου και έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κάτι λιγότερο από έναν μήνα.

Μαζί με τον εξοπλισμό τους, μεταξύ αυτών και επτά κινητά power banks για τη φόρτισή τους, θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο εντός του λιμανιού, προκειμένου να ξεκινήσει ο εκτελωνισμός, η ταξινόμηση και η παράδοσή τους στον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει ο ΟΑΣΘ, αυτά είναι τα πρώτα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία από τα συνολικά 300 που προγραμματίζεται να φθάσουν στον Οργανισμό.  
 
Στις 19 Φεβρουαρίου υπογράφηκε στα γραφεία του ΟΑΣΘ η σύμβαση για την κατασκευή του σταθμού φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων του Οργανισμού.

Πρόκειται για μία μεγάλη και σημαντική επένδυση, μέσω της οποίας θα δημιουργηθούν στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης όλες οι απαραίτητες υποδομές τόσο για τη φόρτιση των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων όσο και για την ασφαλή νυχτερινή τους στάθμευση και φύλαξη, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε ο ΟΑΣΘ από την απόβαση των λεωφορείων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης: