Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έφυγε μετά από 16 χρόνια το εργοτάξιο του μετρό μπροστά από τον ΟΣΕ (video)

Στην κυκλοφορία μετά από 16 χρόνια η δεξιά λωρίδα του δρόμου μπροστά από τον ΟΣΕ - Γιατί κλείνει προσωρινά η αριστερή λωρίδα - Πότε ανοίγει στο σύνολό της η Εγνατία

Παρελθόν αποτελεί το εργοτάξιο του Μετρό που έστεκε επί 16 χρόνια στην είσοδο του ΟΣΕ και έκλεινε τη δεξιά λωρίδα της οδού Μοναστηρίου, με κατεύθυνση προς δυτικά.

Η δεξιά πλευρά του δρόμου έχει ασφαλτοστρωθεί και εδώ και λίγη ώρα έχει δοθεί στην κυκλοφορία για τα οχήματα. Στο σημείο πραγματοποιούνται πλέον και οι τελευταίες παρεμβάσεις των τεχνικών που αφορούν στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, ενώ μέχρι να συμβεί αυτό την κυκλοφορία στο σημείο ρυθμίζει τροχονόμος. 

Image

Ωστόσο, από σήμερα και για λίγες ημέρες θα παραμείνει κλειστό το αριστερό τμήμα της Μοναστηρίου μπροστά από τον ΟΣΕ και μέχρι την εκκλησία των Αγίων Πάντων. Αυτό, σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο επιβλέπων μηχανικός της Ελληνικό Μετρό, Νίκος Δένης θα συμβαίνει για δέκα ημέρες καθώς «θα πραγματοποιηθούν εργασίες στη νησίδα προκειμένου να μεταφερθεί στην τελική της θέση. 

Αυτό σημαίνει ότι σε δέκα ημέρες από σήμερα, θα υπάρχουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς ανατολικά και άλλες τρεις προς δυτικά».  Όπως μάλιστα σημειώνει ο κ. Δένης, μόλις αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία, θα δοθεί πλέον η δυνατότητα στους οδηγούς που κατευθύνονται προς δυτικά να στρίβουν αριστερά από τη Μοναστηριού προς την οδό Γιαννιτσών.

Image

 

Image

 

Πότε θα ανοίξει και η Εγνατία

Σύμφωνα πάντοτε με τον επιβλέποντα μηχανικό της Ελληνικό Μετρό, θέμα ημερών είναι και η επιστροφή της οδού Εγνατίας στην κανονικότητα. 

«Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2024 και η οδός Εγνατία θα έχει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας προς ανατολικά και άλλες τρεις προς δυτικά, έπειτα από 16 χρόνια», σημειώνει συγκεκριμένα ο κ. Δένης, ο οποίος ωστόσο ξεκαθαρίζει πως τα εργοτάξια του Μετρό που βρίσκονται στο ύψος της οδού Βενιζέλου, πάνω και κάτω από την Εγνατία, θα παραμείνουν μέχρι και τα τέλη του Απριλίου.