Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκρηκτικά 150 κιλών στη βόμβα στο Κορδελιό

Από Τετάρτη επίσημη ενημέρωση για το σχέδιο απενεργοποίησης και απομάκρυνσης του βλήματος - Πρώτη φορά πραγματοποιείται εκκένωση σε τέτοιο βαθμό.

Το περιφερειακό συμβούλιο για τη διαδικασία απενεργοποίησης και απομάκρυνσης του βλήματος που βρέθηκε στη Διαλογή του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ενημέρωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση εκκένωσης θα γίνει, όπως είχε ενημερώσει η Voria.gr, την ερχόμενη Κυριακή, αφού αύριο προηγηθεί σύσκεψη με τους τρεις Δήμους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Την Τετάρτη θα δοθεί πλήρης ενημέρωση για το σχεδιασμό της επιχείρησης, που θα γίνει κατόπιν των οδηγιών του Στρατού και της Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η κ. Πατουλίδου είπε ότι πρόκειται για κρίσιμη εβδομάδα και επισήμανε ότι δε χρειάζεται πανικός, καθώς η απενεργοποίηση και η απομάκρυνση του βλήματος θα γίνει με τον πιο υπεύθυνο τρόπο και η όλη προετοιμασία θα ανακοινωθεί ευρέως.

Πάντως, υπάρχει όπως είπε η κ. Πατουλίδου μεγάλη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων, καθώς θα απαιτηθεί η εκκένωση μιας πολύ μεγάλης περιοχής, στην οποία κατοικούν περίπου 60.000 άτομα και η οποία σε τέτοιο βαθμό γίνεται για πρώτη φορά. Επίσης, τόνισε πως τα εκρηκτικά που περιέχει το βλήμα είναι 150 κιλά...