Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση στους ελέγχους για το παρεμπόριο στη λαϊκή της Ξηροκρήνης-Δύο συλλήψεις (φωτο+vid)

Η ένταση σημειώθηκε μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και ομάδας ατόμων που πραγματοποιούσε παρέμβαση κατά των ελέγχων στην περιοχή

Επεισοδιακά εξελίχθηκαν οι σημερινοί έλεγχοι για το παρεμπόριο στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, στη Θεσσαλονίκη.

Και σήμερα μεικτό κλιμάκιο της Ελληνικής και Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκε στη λαϊκή και πραγματοποίησε ελέγχους, παρουσία του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοτήτων, Κώστας Τσιαπακίδη. Ωστόσο στην περιοχή είχε συγκεντρωθεί και ομάδα ατόμων με πανό εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, την εναντίωσή τους στους ελέγχους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ακολούθησε μεγάλη ένταση μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των ατόμων που προσπάθησαν να εμποδίσουν τους ελέγχους. Στο σημείο υπήρχε και διμοιρία των ΜΑΤ για την αποκατάσταση της τάξης.

Τελικά οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 2 ατόμων για παρεμπόριο.  Κατασχέθηκαν πάνω από 2.300 είδη παρεμπορίου, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και οικιακά είδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσιαπακίδης, σε συμφωνία με τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη, θα έχει εντός των επόμενων ημερών συνάντηση με τους επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και τη Διεύθυνση Αστυνομίας καθώς και με τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στα όρια του οποίου είναι η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα του παρεμπορίου. «Είναι δέσμευση του δημάρχου ότι θα λύσουμε το πρόβλημα με το παρεμπόριο, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε στη. Voria.gr ο κ. Τσιαπακίδης.

Image
Image

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος τον Ιανουάριο είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι  «το διαρκές έγκλημα σε βάρος της νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας» δεν θα συνεχιστεί, όπως επίσης ότι θα υπάρχει κάθε Σάββατο στη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως γίνεται.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας και βίντεο: infolibre/facebook