Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μάντρα αυτοκινήτων ρύπαινε με μπαταρίες μολύβδου και στραγγίδια (φωτο)

Επιχειρησιακή δράση της Αστυνομίας σε επιχειρήσεις εμπορίας παλιών μετάλλων - Συνελήφθη ημεδαπός ιδιοκτήτης για περιβαλλοντικές παραβάσεις

Ελέγχους σε δύο επιχειρήσεις χονδρικού εμπορίων παλιών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων (scrap) πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ένας 59χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Όπως διαπιστώθηκε η εν λόγω επιχείρηση λειτουργούσε στο Καλοχώρι ως διαλυτήριο οχημάτων τέλους κύκλου ζωής χωρίς να έχει εκδοθεί σχετική άδεια από τις αρμόδιες αρχές και χωρίς να έχει γίνει υπαγωγή σε πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις.

Επιπλέον, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η αποθήκευση επικίνδυνων αποβλήτων (συσσωρευτών μολύβδου) και στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων (μηχανικά μέρη και εξαρτήματα φορτηγών οχημάτων που προέκυπταν από τη διάλυση), καθώς η διάλυση των οχημάτων γίνονταν υπαίθρια, ενώ στον αύλειο χώρο της επιχείρησης δεν υπήρχε δίκτυο συλλογής όμβριων υδάτων και λοιπών υγρών στραγγισμάτων με συνέπεια των ανωτέρω την πρόκληση ρύπανσης του εδάφους και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εξόδων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.