Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με γκαζάκια στο πατρικό του Τάσου Κουράκη

Η πατρική κατοικία του αντιπροέδρου της Βουλής βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Αλεξανδρείας, όπου σήμερα διαμένει η μητέρα του.

Η πατρική κατοικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη ήταν ένας από τους τρεις στόχους των επιθέσεων με γκαζάκια που τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης σε τρία σημεία στη Θεσσαλονίκη. Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές ανέλαβε με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα indymedia η οργάνωση «Σύμπραξη Επαναστατικών Πυρήνων».

Η πατρική κατοικία του αντιπροέδρου της Βουλής βρίσκεται στην οδό Αλεξανδρείας όπου όμως σήμερα διαμένει η μητέρα του. Στην ίδια οικοδομή μένει και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης και πρώτος εξάδελφος του βουλευτή, Ανδρέας Κουράκης. Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης και σύμφωνα με μαρτυρία ενοίκου της οικοδομής στη Voria.gr «τραντάχθηκε η πολυκατοικία και έσπασε η μεγάλη τζαμαρία του ισογείου». Αμέσως ειδοποιήθηκε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης η οποία έφτασε στο σημείο και περισυνέλεξε ό,τι είχε απομείνει από τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ασφάλεια ενημέρωσε και τον αντιπρόεδρο της Βουλής για το περιστατικό.

Τα άλλα δύο γκαζάκια τοποθετήθηκαν στο σπίτι ενός εισαγγελέα (στην Άνω Πόλη) και ενός αστυνομικού της άμεσης δράσης (στους Αμπελόκηπους). Και οι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε διάστημα περίπου είκοσι λεπτών.