Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έρχεται παρέμβαση στο... καλντερίμι της Ελένης Ζωγράφου - Ποια λύση προκρίνεται

Ποια αρχική παρέμβαση σχεδιάζεται μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, των επαγγελματιών οδηγών και των κατοίκων της περιοχής

Ήταν 2 Φεβρουαρίου του 2022 όταν η τότε διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα ανακοίνωνε ότι δίνεται στην κυκλοφορία η οδός Ελένης Ζωγράφου, που οδηγεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην περιοχή. Στον άξονα της οδού Ελένης Ζωγράφου πέραν της νέας κυβολιθικής επίστρωσης κατά τη διάρκεια των εργασιών αξιοποιούνται και οι παλιοί κυβόλιθοι που αποκαλύφθηκαν.

Image

Λίγες μέρες αργότερα, αν και η εικόνα της εν λόγω οδού απέκτησε παραδοσιακό χρώμα σε μια ζώνη με ξεχωριστό πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον, άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις. Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, επαγγελματίες οδηγοί αλλά και πολίτες που προσέρχονταν στο νοσηλευτικό ίδρυμα διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στον δρόμο, που είχε μετατραπεί σε καλντερίμι. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες έξω από το νοσοκομείο με συμβολικό αποκλεισμό της οδού Ελένης Ζωγράφου. Έως και σήμερα οι κραδασμοί στα ασθενοφόρα, εξαιτίας της επίστρωσης του οδοστρώματος με κυβόλιθους, δημιουργούν προβλήματα σε ευάλωτους ασθενείς που μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το λιθόστρωτο της Ζωγράφου- «Δεν θα αργήσει να γίνει το κακό»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας Πρόδρομος Νικηφορίδης δρομολογεί παρέμβαση εντός του Ιανουαρίου, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να γίνει ασφαλτόστρωση του δρόμου, καθώς δεν το εγκρίνουν οι υπηρεσίες του δήμου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στη Voria.gr, ο κ. Νικηφορίδης, εντός των επόμενων ημερών σχεδιάζεται παρέμβαση αρχικά σε ένα μικρό τμήμα του δρόμου, με συμπληρωματικό αρμό, ανάμεσα στους κυβόλιθους, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. «Ανάλογα με το πώς θα πάει το συγκεκριμένο τμήμα τους επόμενους δύο με τρεις μήνες, θα προχωρήσουμε στη συνέχεια και στο υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Το θέμα πάντως της οδού Ελένης Ζωγράφου έχει βρεθεί στο επίκεντρο συναντήσεων και συζητήσεων στο δημαρχιακό μέγαρο. Μάλιστα, τα παράπονα έχει καταγράψει από την πρώτη στιγμή η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης.

Image
Image