Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές σε φαρμακεία - Πάνω από 7.000 ευρώ η λεία

Οι αρχές σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά 13 ατόμων

Δικογραφίες σε βάρος 13 ατόμων για 15 περιπτώσεις κλοπών σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκης σχηματίστηκαν από την ΕΛΑΣ.

Δείτε επίσης - Συνάντηση ΦΣΘ-ΕΛΑΣ: Ενισχύονται οι αστυνομικές περιπολίες μετά τις διαρρήξεις στα φαρμακεία

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως , Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά και Πυλαίας – Χορτιάτη εξιχνίασαν 15 περιπτώσεις κλοπής (τετελεσμένες και σε απόπειρα), από φαρμακεία στις περιοχές αρμοδιότητας τους και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος συνολικά 13 ατόμων, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων προϊόντων να ξεπερνά τις 7.400 ευρώ.

Ειδικότερα σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος:

- 44χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής και κλοπή από φαρμακείο στην περιοχή της Ευκαρπίας, τον Ιανουάριου του 2024, όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, για κλοπή από εμπορικό κατάστημα στην περιοχή της Πυλαίας, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι την ίδια ημέρα προέβη σε δύο ακόμη κλοπές από εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης.

- δύο ημεδαπών γυναικών ηλικίας 50 και 39 ετών, οι οποίες τον Ιανουάριο του 2024, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από φαρμακείο στην περιοχή της Καλαμαριάς προϊόντα συνολικής αξίας 1.667 ευρώ.

- 32χρονου αλλοδαπού, ο οποίος με την μέθοδο της απασχόλησης, τον Φεβρουάριο του 2024, αφαίρεσε προϊόντα αξίας 200 ευρώ από φαρμακείο στην Καλαμαριά και από κοινού με 32χρονο συνεργό του αφαίρεσαν με την ίδια μέθοδο  προϊόντα αξίας 720 ευρώ από την περιοχή της Ανάληψης.

- τριών ημεδαπών γυναικών ηλικίας 33, 40 και 25 ετών, οι οποίες αρχές Φεβρουαρίου του 2024, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από φαρμακείο στην περιοχή του Ευόσμου προϊόντα αξίας 80 ευρώ.

- Πέντε ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 15 έως 47 ετών, οι οποίες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από εννέα φαρμακεία (εκ των οποίων μία απόπειρα) στις περιοχές της Καλαμαριάς, Ν. Ραιδεστού και Χαριλάου διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας 4.150 ευρώ περίπου.