Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ φόρεσαν κόκκινα γιλέκα και ανέβηκαν στη «Σχεδία» για μία ώρα

Η Φιλαρέτη, η Άννα, ο Ανδρέας και ο Αλέξανδρος, υπό τον συντονισμό της καθηγήτριας, Ιωάννας Κωσταρέλλα, έβαλαν τα κόκκινα γιλέκα και έγιναν πωλητές της «Σχεδίας»

Πωλητές για μία ώρα έγιναν το μεσημέρι της Τετάρτης φοιτητές του τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανέβηκαν στη... «Σχεδία» και πούλησαν τα περιοδικά του δρόμου για καλό σκοπό.

Η Φιλαρέτη, η Άννα, ο Ανδρέας, ο Αλέξανδρος και η μικρή Έλλη, υπό τον συντονισμό της επίκουρης καθηγήτριας του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Ιωάννας Κωσταρέλλα, η οποία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία, φόρεσαν τα κόκκινα γιλέκα τους, στάθηκαν κατά μήκος ή πλησίον της Αγίας Σοφίας, στη συμβολή της με την οδό Τσιμισκή και ξεκίνησαν να πουλούν το περιοδικό δρόμου στους περαστικούς. Κοντά τους, ο κ. Νίκος, ένας από τους πλέον αγαπημένους πωλητές του περιοδικού στην πόλη που τους ενθάρρυνε και τους εμψύχωνε.

Η δράση αυτή συντονίζεται για τρίτη χρονιά από την κ. Κωσταρέλλα και σκοπό έχει να καταλάβουν οι φοιτητές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας πωλητής αλλά και τη χαρά που παίρνει όταν πουλάει.

«Συμμετέχουμε και φέτος σε αυτή την πολύ όμορφη δράση, γινόμαστε και εμείς πωλητές και πωλήτριες για μία ώρα. Η "Σχεδία" είναι ένα περιοδικό δρόμου το οποίο αξίζει να διαβάσει κανείς τόσο για το περιεχόμενό του όσο και το πολύ ενδιαφέρον έργο που επιτελεί», ανέφερε η καθηγήτρια του τμήματος, Ιωάννα Κωσταρέλλα.

Ο Ανδρέας, που συμμετείχε για πρώτη φορά στη δράση αλλά είναι και περιστασιακός μουσικός του δρόμου, είναι τελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος και θέλησε να πιάσει μία Σχεδία στα χέρια του για να νιώσει πώς είναι να στέκεσαι σε ένα σημείο και να πουλάς. Το ίδιο είπε και η Άννα, η τριτοετής φοιτήτρια που στάθηκε επί της Τσιμισκή, λίγο πριν τη συμβολή της με την Καρόλου Ντηλ.

Δείτε τις φωτογραφίες: