Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η άγρια κωμωδία «Τάο» με στιγμές που παγώνουν το αίμα – Πότε και πού θα τη δείτε

Νέες παραστάσεις με το ανέκδοτο έργο του Γιώργου Καφετζόπουλου «Τάο» στο Θέατρο Αυλαία

Η παράσταση του σύγχρονου και ανέκδοτου θεατρικού έργου του Γιώργου Καφετζόπουλου «Τάο», μετά από την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίασή της την περασμένη θεατρική σεζόν στο Επί Κολωνώ, συνεχίζεται στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία για λίγες ακόμη παραστάσεις.

Συγκεκριμένα το κοινό μπορεί να απολαύσει την άγρια κωμωδία με στιγμές που παγώνουν το αίμα την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Δανάη Σπηλιώτη. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης και Γιώργος Καφετζόπουλος.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ο Αντρέας Καραμούτσος προγραμματίζει τη συνταξιοδότησή του μετά από εννέα χρόνια στη φυλακή. Ο αλλοπρόσαλλος γιος του ονειρεύεται να κληρονομήσει το πατρικό «βασίλειο» της νύχτας και ο Ιωσήφ Μωυσίδης που «ανέβηκε σαν το φίδι» και πια «τρέχει» την Αθήνα, δεν προτίθεται να παραχωρήσει τίποτα.

«Τάο», μια άγρια κωμωδία με στιγμές που παγώνουν το αίμα και έχουν δραματικά μοιραίες συνέπειες.

Σπαράγματα ιδεολογιών, μύθων, θρησκειών, φαντασιώσεων. Το χάος των ημερών. Και μέσα σε όλο αυτό αναζητείται ο δρόμος. Ο δρόμος που θα σε κάνει «μάγκα», ή θα φέρει τη «φώτιση». Θα μπορούσαν οι άνθρωποι να είναι καλύτεροι; Η ιστορία μιας βίαιης ενηλικίωσης, μεταφερμένη σε έναν ειρωνικά αλληγορικό κόσμο της νύχτας.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Γιώργος Καφετζόπουλος
Σκηνοθεσία: Δανάη Σπηλιώτη
Σκηνικό: Γιώργος Χατζηνικολάου, Δανάη Σπηλιώτη
Κοστούμια: Μαρία Αναματερού
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική: Φώτης Σιώτας