Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στους Βρετανούς για τα 300 κιλά κοκαΐνη

Οι τέσσερις κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και εγκληματική οργάνωση και ο πέμπτος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, πρόσκαιρες καθείρξεις από οκτώ έως εννέα έτη και χρηματική ποινή 500.000 ευρώ, ο καθένας, καταδικάστηκαν οι τέσσερις Βρετανοί που είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο 2022 στη Θεσσαλονίκη για κατοχή 300 κιλών κοκαΐνης.
 
Κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών και εγκληματική οργάνωση. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών ο πέμπτος κατηγορούμενος που είχε συλληφθεί με ευρωπαϊκό ένταλμα και κρατήθηκε στην Ολλανδία όπου κρατήθηκε αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, με τις αρχές της χώρας να μην συναινούν στο αίτημα της Ελλάδας να εκδοθεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το παράνομο φορτίο είχε εισαχθεί, μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης, σε κοντέινερ που μετέφερε μπανάνες από την Κολομβία. Η τεράστια ποσότητα είχε βρεθεί σε πολυτελή έπαυλη στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι κατηγορούμενοι σκόπευαν να τη μεταφέρουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και την Αυστραλία.