Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για τον θάνατο θεατή στο 46ο Ράλλυ ΔΕΘ

Το περιστατικό συνέβη σε ειδική διαδρομή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Παλαιοκάστρου - Πολυγύρου, στη Χαλκιδική

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αναβίωσε δυστύχημα που είχε συμβεί το Σεπτέμβριο του 2016, όταν, κατά τη διάρκεια του 46ου Ράλλυ ΔΕΘ, αγωνιστικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του σε στροφή, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει θανάσιμα έναν 47χρονο θεατή.

Διαβάστε: Νεκρός ο θεατής που παρασύρθηκε στο Ράλι ΔΕΘ - Διακόπηκε ο αγώνας (φωτο)

Το περιστατικό συνέβη σε ειδική διαδρομή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Παλαιοκάστρου - Πολυγύρου, στη Χαλκιδική. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια τον υπεύθυνο ασφαλείας του αγώνα και τον καταδίκασε  - με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών - σε 12μηνη φυλάκιση, την οποία ανέστειλε για 3 έτη (από 18 μήνες πρωτοδικώς).

Το κατηγορητήριο τού καταλόγιζε ότι δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί το τραγικό συμβάν. Το Εφετείο αθώωσε τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που είχε εγκρίνει την τέλεση του αγώνα και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10μηνη φυλάκιση (με αναστολή), ποινή που είχε επιβληθεί και στον οδηγό του αγωνιστικού αυτοκινήτου (δεν εισήχθη γι' αυτόν η υπόθεση στο Εφετείο).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ