Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 30χρονος που έβρισε τροχονόμο για ένα πρόστιμο

«Δεν είχα πιει καν καφέ, πήγαινα στη δουλειά μου. Ήμουν υπερβολικός. Ζητώ συγγνώμη», είπε ο κατηγορούμενος

Ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και 15 ημερών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον 30χρονο που το πρωί της Τετάρτης έβρισε έναν τροχονόμο στη Θεσσαλονίκη επειδή του βεβαίωσε πρόστιμο και του αφαίρεσε τις πινακίδες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και όπως κατέθεσε ο τροχονόμος ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, εντόπισε ότι το όχημα του κατηγορούμενου ήταν παράνομα παρκαρισμένο, ενώ σύμφωνα με τις συστάσεις για τα κυκλοφοριακά μέτρα για το Flyover, βεβαίωσε πρόστιμο και αφαίρεσε τις πινακίδες από τον κατηγορούμενο. Σύμφωνα με όσα είπε, ο 30χρονος εκείνη την ώρα βγήκε από το καφέ στο οποίο βρισκόταν και του ζήτησε να μην του κόψει κλήση, καθώς είχε ήδη τέσσερις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο τροχονόμος κατέθεσε ότι στη συνέχεια ο 30χρονος έβρισε αισχρά τον ίδιο, αλλά και τη γυναίκα και τα παιδιά του και υποστήριξε ότι ο νεαρός τον χτύπησε με μπουνιά στο πρόσωπο, ωστόσο δεν τραυματίστηκε καθώς φορούσε κράνος. «Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια έπαιξε θέατρο ότι τον χτύπησα εγώ και έπεσε κάτω», είπε ο τροχονόμος και πρόσθεσε ότι στην περιοχή δημιουργήθηκε τεράστια αναστάτωση μέχρι να φτάσουν αστυνομικές ενισχύσεις, αλλά και κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της κλειστής λωρίδας. Τέλος, ανέφερε πως όταν τον οδήγησαν στο τμήμα βρήκαν πάνω του μικρή ποσότητα χασίς.

Ο μάρτυρας σημείωσε ακόμα πως η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον ίδιο. «Δεν ζήτησε ούτε μία συγγνώμη», είπε φανερά φορτισμένος.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι προχώρησε σε ύβρεις και ζήτησε συγγνώμη από τον αστυνομικό, τόνισε ωστόσο ότι είχε φτάσει στα όριά του καθώς ήταν το πέμπτο πρόστιμο που του επιβλήθηκε σε λίγες μόλις ημέρες. Αρνήθηκε ωστόσο ότι χτύπησε τον μάρτυρα και όσον αφορά στο τσιγάρο που βρέθηκε στην κατοχή του, είπε πως δεν είναι χρήστης, αλλά έχασε πρόσφατα τον πατριό του και ένιωθε πιεσμένος.

«Δεν είχα πιει καν καφέ, πήγαινα στη δουλειά μου. Ήμουν υπερβολικός. Ζητώ συγγνώμη», είπε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο για βία κατά υπαλλήλων, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και εξύβριση, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.