Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 50χρονου για revenge porn - Έστελνε υλικό και στα ανήλικα παιδιά της πρώην συντρόφου του

Με την αναγνώριση ελαφρυντικού, η πρωτόδικη ποινή κάθειρξης έξι ετών έγινε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και δύο μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και έτσι εφόσον πληρώσει, ο 50χρονος θα δει την έξοδο των φυλακών, όπου βρισκόταν

Βγαίνει από τη φυλακή 50χρονος που κατηγορείται ότι μετέτρεψε σε μαρτύριο τη ζωή της πρώην συντρόφου του, διακινώντας ευαίσθητες φωτογραφίες και βίντεο σε γνωστούς της, ακόμα και στα ανήλικα παιδιά της.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για μετάδοση αρχείων προσωπικών δεδομένων με σκοπό βλάβης τρίτων και απόπειρα εκβίασης. Με την αναγνώριση ελαφρυντικού, η πρωτόδικη ποινή κάθειρξης έξι ετών έγινε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και δύο μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως και έτσι εφόσον πληρώσει, ο 50χρονος θα δει την έξοδο των φυλακών, όπου βρισκόταν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 50χρονος και η 51χρονη σύναψαν σχέση όταν η δεύτερη βρισκόταν σε διάσταση από τον σύζυγό της. Όταν επήλθε ο χωρισμός μεταξύ τους, ο 50χρονος απέστειλε στο messenger συγγενικών της προσώπων βίντεο και φωτογραφίες της για να την εκδικηθεί. Υλικό έλαβαν μάλιστα ακόμα και τα ανήλικα παιδιά της, φίλοι των παιδιών και ο εν διαστάσει σύζυγός της ενώ βίντεο διακινήθηκε μέχρι και σε ομάδα του Telegram.

Οι επίδικες πράξεις χρονολογούνται στο 2016 μέχρι το 2023, ενώ η 51χρονη κατήγγειλε πως δεχόταν απειλητικά μηνύματα από τον 50χρονο και σε μεταγενέστερο χρόνο.

«Το έκανα όταν έμαθα από τον πρώην σύζυγό της ότι έχουν σχέσεις», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος στην απολογία του.