Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για κακούργημα ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου και νυν πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ παραπέμπεται σε δίκη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απάτη και απόπειρα απάτης

Αντιμέτωπος με δικαστικούς μπελάδες βρίσκεται ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου και πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος θα βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με τις κατηγορίες της απάτης και απόπειρας απάτης.

Όπως προκύπτει από το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, η υπόθεση για την οποία κατηγορείται αφορά παλαιότερη επιχειρηματική του δραστηριότητα στο γνωστό καφέ - μπαρ της πόλης «Ολύμπιον». Το ύψος της απάτης φαίνεται ότι ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ, ενώ μαζί με τον Μπάνε Πρέλεβιτς παραπέμπεται στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου και ένας ακόμη μέτοχος από το τότε ιδιοκτησιακό σχήμα της επιχείρησης.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και ο συνεταίρος του φέρονται να είχαν οφειλή προς εταιρεία εμπορίας αλκοολούχων ποτών που προμήθευε το κατάστημά τους. Πρότειναν, λοιπόν, στους προμηθευτές να τους κάνουν συνεταίρους στην επιχείρηση έναντι της οφειλής και με ορισμένα χρήματα ακόμη, προκειμένου να κάνουν ανακαίνιση του καταστήματος, πράγμα που εκείνοι δέχθηκαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η ανακαίνιση δεν έγινε ποτέ, αλλά με τα χρήματά τους ο κ.Πρέλεβιτς κάλυπτε υποχρεώσεις άλλων εταιρειών του, ενώ στη συνέχεια φέρεται ότι τους ζήτησε άλλες 60 χιλιάδες ευρώ τα οποία, ωστόσο, δεν του έδωσαν.