Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λειτουργούσαν παράνομο αποστακτήριο - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί (φωτο)

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε σπίτι είχαν εγκαταστήσει μεταλλικό άμβυκα

Παράνομο αποστακτήριο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σπιτιού στη Θεσσαλονίκη εντόπισαν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Μάλιστα εκτός από παράνομα ποτά στον ίδιο χώρο τα μέλη της σπείρας αποθήκευαν και λαθραία τσιγάρα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ο ένας ήταν ο ένοικος του σπιτιού της οικίας και το άλλο άτομο επέβλεπε τη λειτουργία παραγωγής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η παράνομη λειτουργία ενός 70λιτρου μεταλλικού άμβυκα παραγωγής προϊόντων απόσταξης, ο οποίος περιείχε 49 λίτρα αλκοολούχου υγρού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.451 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, 337 πακέτα τσιγάρα διάφορων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης,184 λίτρα αλκοολούχου υγρού, πιστόλι με γεμιστήρα κενό φυσιγγίων και μαχαίρι, 4.240 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τα αλκοολούχα υγρά ανέρχονται σε 17.155,31 ευρώ, ενώ για τα καπνικά προϊόντα στο ποσό των 3.351,21 ευρώ για τους οποίους θα ενημερωθεί η αρμόδια τελωνειακή Αρχή.

Το κατασχεθέν όπλο θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.