Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πρασινίζει ο Ζωολογικός Κήπος - Ενισχύθηκε με 700 νέα δέντρα (φωτο+vid)

Στη δράση δενδροφύτευσης, στην οποία παρέστη ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, συμμετείχαν εθελοντές και το 5ο Σύστημα Προσκόπων Καλλιθέας

Με επιπλέον 700 δέντρα γέμισε σήμερα ο Ζωολογικός Κήπος του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος δενδροφυτεύσεων που υλοποιεί η δημοτική αρχή σε μια προσπάθεια για ενίσχυση του λιγοστού πρασίνου της πόλης.

Εθελοντές σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου και με τη συνδρομή του 5ου Συστήματος Προσκόπων Καλλιθέας φύτευσαν βελανιδιές, πεύκα και κουτσουπιές. Στη δράση συμμετείχε ενεργά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος επίσης... σήκωσε μανίκια και φύτευσε δενδρύλλια, όπως επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πρασίνου, Βασίλης Διαμαντάκης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η κατάσταση του πρασίνου στην πόλη δεν είναι καλή και η διοίκηση ξεκίνησε από την πρώτη μέρα ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων. «Μέχρι να τελειώσει αυτή η φυτευτική περίοδος θα έχουμε συμπληρώσει σε 90 μέρες που είμαστε νέα δημοτική αρχή περίπου 2.500 νέα δέντρα. Προχωρήσαμε σε μία περιοχή που είχε το γνωστό πρόβλημα με το φλοιοφάγο να την αναδασώσουμε με περίπου 700 δέντρα, που έρχονται να προστεθούν σε αυτό το όμορφο περιαστικό δάσος, το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να δούμε με τους όμορους δήμους, Πυλαίας – Χορτιάτη και Νεάπολης – Συκεών, το πώς θα το αξιοποιήσουμε και θα το αναδείξουμε», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης.

Σε ό,τι αφορά τα δέντρα που φυτεύτηκαν και το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και πάλι πρόβλημα με το φλοιοφάγο έντομο, ο δήμαρχος σημείωσε πως η επιλογή των ειδών έγινε από ειδικούς, δηλαδή από τη Διεύθυνση Δασών και τη Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου θα γίνει φύτευση 500 δέντρων στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, περίπου στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, όπου είχαν απομακρυνθεί οι λεύκες που υπήρχαν, οι οποίες είχαν κριθεί επικίνδυνες.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια του δήμου Θεσσαλονίκης καλείται να παίξει και η ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς η δημοτική αρχή έχει απευθύνει κάλεσμα σε εταιρείες για χορηγίες δέντρων.