Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τζάμπολ στην Αριστοτέλους κατά της οπαδικής βίας, στη μνήμη του Άλκη (φωτο+vid)

Μήνυμα κατά της οπαδικής βίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με αγώνες μπάσκετ στην πλατεία - Αύριο στους τελικούς και οι γονείς του Άλκη

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας στέλνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με τη διοργάνωση του 2ου Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3×3 στο οποίο συμμετέχουν 24 ομάδες.

Το τουρνουά ξεκίνησε στην σήμερα πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και θα ολοκληρωθεί αύριο στις 7 το απόγευμα και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του δολοφονημένου από χούλιγκανς, Αλκιβιάδη Καμπανου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «η Ένωση διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά για να συμβάλουμε και εμείς όπως είπε στο να μπει ένα φρένο στην οπαδική βία η οποία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δυστυχώς, ακόμη και μετά το τραγικό αυτό περιστατικό και παρά τα όσα ακούσαμε, είμαστε πιο κοντά στο να έχουμε μια νέα απώλεια ζωής παρά να ξεριζώσουμε την οπαδική βία και να απομονώσουμε αυτές τις άκρες μειοψηφίες που δυστυχώς έχουν κυριεύσει τους αθλητικούς χώρους».

Να σημειωθεί ότι αύριο στους τελικούς θα παρευρεθούν οι γονείς του Αλκιβιάδη Καμπανού.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος επισκέφθηκε την μεταμορφωμένη σε γήπεδο μπάσκετ πλατεία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δυστυχώς ο λόγος που γίνεται αυτό το τουρνουά εξακολουθεί να υπάρχει, αυτό που θέλουμε να εξαλείψουμε, η βία, το μίσος, εξακολουθούν να υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας. Όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, να μη νιώθουμε ότι πηγαίνουμε σε μια πολεμική μάχη ούτε κάποιος να φοβάται ότι είναι οπαδός της μιας η της άλλης ομάδας, αλλά να ζούμε και να συνυπάρχουμε όλοι μαζί».

Στην εκδήλωση συμμετέχει και φέτος το Live Without Bullying, στην προσπάθεια αντιμετώπισης και καταπολέμησης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, αλλά και συμβάλλοντας στα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης βίαιων και παραβατικών συμπεριφορών στον χώρο του αθλητισμού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Image
Image