Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με «μαφιόζικες επιθέσεις» σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ - Τι καταγγέλλουν

Τα περιστατικά έχουν πληθύνει μέσα σε λίγους μήνες, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία

Θύματα γκανγκστερικών απειλών «που παραπέμπουν σε πρακτικές της Κόζα Νόστρα» καταγγέλλουν πως έχουν πέσει αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με επιστολή που έχει σταλεί στον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, πρόκειται για μια σειρά κλιμακούμενων εγκληματικών ενεργειών - δολιοφθορών, που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες σε βάρος αξιωματικών συγκεκριμένης Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει η Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ της Κεντρικής Μακεδονίας, τα περιστατικά έχουν πληθύνει μέσα σε λίγους μήνες, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία.

Τα περιστατικά

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, το πρώτο περιστατικό χρονολογείται πριν από ένα 8μηνο περίπου, όταν αξιωματικός είδε κομμένο το σωληνάκι καυσίμου στο δίκυκλό του.

Πριν από τέσσερις μήνες περίπου, άλλος αξιωματικός της ίδιας Υπηρεσίας διαπίστωσε δολιοφθορά στα φρένα του ΙΧ του.

Πριν έναν μήνα, ανώτερος αξιωματικός της ίδιας πάντα υπηρεσίας είδε εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες που διατηρούσε σε κτήματα στον τόπο καταγωγής του, με τη ζημιά να ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ανάλογη ενέργεια με φθορά στο σύστημα καυσίμων μοτοσικλέτας έγινε πριν από επτά μήνες σε έναν ακόμα αξιωματικό ενώ πριν λίγες μέρες ο ίδιος είδε το δίκυκλό του να καταστρέφεται ολοσχερώς μετά από εμπρησμό κοντά στο σπίτι του.

Η διοίκηση της Ένωσης Αξιωματικών τονίζει ότι οι συνάδελφοί τους που έπεσαν θύματα μαφιόζικων πρακτικών είναι ηθικοί και ακέραιοι, αφήνοντας υπόνοιες ότι όλα έγιναν διότι οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί ερευνούν υποθέσεις πώς από τις οποίες «κρύβονται ισχυρά οικονομικά -και όχι μόνο- συμφέροντα και πιθανόν άνθρωποι που κατέχουν θέσεις».

«Οι εν λόγω Αξιωματικοί βρέθηκαν στο στόχαστρο κακοποιών, προφανώς, λόγω των ιδιαίτερων υποθέσεων που χειρίζονται, οι οποίες τυγχάνει χρονικά να συμπίπτουν με τις εν λόγω εγκληματικές ενέργειες σε βάρος τους, οι οποίες, μάλιστα, βαίνουν κλιμακούμενες. Επισημαίνεται δε, ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάποιες από αυτές τις υποθέσεις, η έρευνα των οποίων χρονικά συμπίπτει με τις εν λόγω δολιοφθορές απασχόλησαν ευρέως τα Μ.Μ.Ε.», αναφέρει η σχετική επιστολή.

Με την επιστολή η Ένωση των Αξιωματικών ζητά από τις ηγεσίες του υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας να επιληφθεί του ζητήματος, αφού τα συνεχή περισταστικά έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.