Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία για τα ειδικά σχολεία - Περίπου 600 μαθητές σε επτά κτήρια (φωτό+videos)

Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες οι γονείς κρούουν τον κώδωνα του - Παρέδωσαν ψήφισμα στον ΥΜΑΘ

Ακόμη μία κινητοποίηση για τα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν γονείς και δάσκαλοι των μαθητών με Ειδικές Ανάγκες.

Σε συγκέντρωση, έξω το ΥΜΑΘ, οι διαμαρτυρόμενοι τόνισαν και για ακόμα μία φορά ότι η παύση λειτουργίας του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου για παιδιά με αυτισμό, θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη συσσώρευση μαθητών στα ήδη υπεράριθμα ειδικά σχολεία της πόλης.

«Το δικό μας σχολείο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 60 με 65 παιδιά και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 94, συν αυτά που θα έρθουν», τόνισε στις δηλώσεις το ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΚ Παύλου Μελά, Αβραάμ Κυριακίδης, έχοντας δίπλα του τον γιο του, Σάκη-Ισαάκ.

«Έχουμε ελλείψεις από καθηγητές και χώρους. Θέλουμε βοήθεια, αλλά βοήθεια δεν βλέπουμε από πουθενά. Μας γυρίζουν την πλάτη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, ο σύλλογος γονέων έχει καταθέσει ήδη από τον Νοέμβριο του 2023 σχετικό υπόμνημα στην ΠΕΔΚΜ για ανεύρεση χώρου, προκειμένου να χωρέσουν όλοι οι μαθητές. Κάτι ανάλογο συνέβη και σήμερα, με αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων να ανεβαίνει στο ΥΜΑΘ.

Image

Στα συνολικά επτά  ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, φοιτούν σχεδόν 600 μαθητές.

Όπως είπε σχετικά ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Θανάσης Κοκονάς, οι μαθητές αυτοί φιλοξενούνται «σε ακατάλληλες αίθουσες».

Ο κ. Κοκκονάς τόνισε ακόμη ότι το κλείσιμο του 2ου ειδικού σχολείου στην Πυλαία «δημιουργεί αναστάτωση και στα υπόλοιπα σχολεία καθώς μεταφέρονται εκεί μαθητές, σε ακατάλληλες αίθουσες».

Εξήγησε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία για να συμβεί το παραπάνω, καθώς «μαθητές με αμαξίδιο θα πηγαίνουν σε σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν ράμπες και ανελκυστήρες, στο Κορδελιό και στη Θέρμη».

Ο κ. Κοκονάς είπε επιπλέον ότι υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμοι μεταβιβάζουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Υπενθυμίζεται ότι, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη παρατείνεται έως τις 19/2/2024 η λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου για παιδιά με αυτισμό. Μετά από τις 19/2, οι μαθητές θα μεταβούν σε άλλα ειδικά σχολεία.