Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Νέο Ογκολογικό: Ικανοποίηση Μητσοτάκη για την επιλογή του Καρατάσιου

Επίσκεψη στην έκταση των 150 στρεμμάτων όπου θα ανεγερθεί το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στον χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Μίνα Γκάγκα, Νίκο Χαρδαλιά και Σταύρο Καλαφάτη.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Στο ΕΚΕΤΑ ξεναγήθηκε ο Μητσοτάκης - Έκανε βόλτα με αυτοκινούμενο όχημα (φωτο+vid)

Ο κ. Μητσοτάκης είδε την έκταση 150 στρεμμάτων στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί το νοσοκομείο πάνω από ένα παλιό φυλάκιο. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία που μεγάλου έργου παρουσία των δύο διοικητών των ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος για όσα έχουν δρομολογηθεί καθώς και για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο θα γίνει στη δυτική Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε, έχουν ήδη δοθεί οι άδειες από το υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Όπως ενημέρωσε η κ. Γκάγκα, το νοσοκομείο θα έχει χειρουργικά και παθολογικά κρεβάτια, θα έχει επίσης 70 κρεβάτια για ανακουφιστική και υποστηρικτική αγωγή, δύο μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, πλήρες εργαστήριο για μοριακό έλεγχο όπως επίσης και κέντρο κλινικών μελετών για τον καρκίνο.

Λίγο πριν αναχωρήσει από την περιοχή ο πρωθυπουργός βγήκε φωτογραφία με όλους που ήταν στην επίσκεψη. Φώναξε μάλιστα να έρθει κοντά και ο υφυπουργός Άμυνας για τον οποίο είπε αστειευόμενος ότι θα δημιουργηθεί και μια πτέρυγα... Χαρδαλιά στο νέο νοσοκομείο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Image
Image