Skip to main content

Πανηγυρική και με 7.000 δρομείς η εκκίνηση των 5.000μ. του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης (video)

Την εκκίνηση του αγώνα σήμανε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε περήφανος «για τη δουλειά που έχει γίνει» σε ό,τι αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα δόθηκε νωρίτερα η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5χλμ του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Περίπου 7.000 δρομείς όλων των ηλικιών ξεκίνησαν με αφετηρία το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Την εκκίνηση του αγώνα σήμανε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ενώ το παρόν έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι ο φετινός Ημιμαραθώνιος διεξάγεται με ρεκόρ συμμετοχών από 62 χώρες και ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη γιορτή για την πόλη. Όπως είπε, αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη γίνεται και πιο ελκυστική. «Αυτή η μεγάλη επιτυχία είναι ένας από τους λόγους που σε λίγες ημέρες η Θεσσαλονίκη θα λάβει στις Βρυξέλλες τη μεγάλη διάκριση της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού. Το 2024 περιμένουν την πόλη πολλές μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που έχει γίνει», τόνισε και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για τη «μεγάλη γιορτή της πόλης».