Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πέταξε ψηλά και τον Ιανουάριο το αεροδρόμιο Μακεδονία

Πόσες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν τον πρώτο μήνα του έτους - Ποια η πρώτη πεντάδα των εθνικοτήτων που πέταξαν για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Με το δεξί ξεκίνησε η νέα χρονιά για το αεροδρόμιο Μακεδονία, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του 2023 στην οποία καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ διακίνησης επιβατών. 

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο η επιβατική κίνηση αυξήθηκε έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα κατά 9,1% αγγίζοντας τις 406.000 επιβάτες (εσωτερικού και εξωτερικού). Η πλειονότητα των επιβατών προέρχονταν από το εξωτερικό, ήτοι 242.005 επιβάτες, την ώρα, μάλιστα, που ο Ιανουάριος, αποτελεί μήνα της κατ’ εξοχήν χαμηλής περιόδου για το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Η άνοδος της επιβατικής κίνησης για τους ταξιδιώτες του εξωτερικού άγγιξε το 10,4% ενώ του εσωτερικού το 7,2%. Αξιοσημείωτο είναι πως η επιβατική κίνηση του πρώτου μήνα του 2024 παρουσιάζει ανοδική πορεία και έναντι του Ιανουαρίου του 2019 όταν οι επιβάτες είχαν φτάσει τις 388.386.

Ο αριθμός των πτήσεων, τον Ιανουάριο, ήταν ενισχυμένος κατά 11,1%  σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς πραγματοποιήθηκαν 3.365 μέσα σε ένα μήνα. Οι 1.644 ήταν πτήσεις εσωτερικού, ενώ οι 1.721 εξωτερικού.

Αναφορικά με τις εθνικότητες τη «χρυσή» πεντάδα απαρτίζουν οι Γερμανοί, οι Κύπριοι, οι Ιταλοί, οι Άγγλοι και οι Αυστριακοί. Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρυσι τον Γενάρη το top - 5 των επιβατών εξωτερικού προέρχονταν από τις ίδιες χώρες και με ακριβώς την ίδια κατάταξη.