Skip to main content

«Όσοι επιζήσαμε δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»: Νέα πορεία στη Θεσσαλονίκη για την τραγωδία των Τεμπών (φωτο+video)

Συλλαλητήριο μπροστά στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και νέα πορεία για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε απόψε στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης με το αίτημα να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν». Αυτή η φράση ακούστηκε ξανά και ξανά στα συνθήματα αλλά και στις ομιλίες εργαζομένων, φοιτητών και επιζησάντων της τραγωδίας, σε συλλαλητήριο που διοργανώθηκε
μπροστά από την κεντρική είσοδο του Σταθμού.

Συμβολικά, σε ένα από τα κάγκελα έξω από τον σταθμό, αναρτήθηκε η ελληνική σημαία με κόκκινες κηλίδες και αποτυπώματα ματωμένων χεριών. Παράλληλα, διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά μέσα στον σταθμό των τρένων και κόλλησαν 57 χαρτάκια με τη χαρακτηριστικά πια φράση «πάρε με όταν φτάσεις».

Image

«Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους», έγραφε ένα από τα κεντρικά πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι αμέσως μετά από τις ομιλίες ανέγνωσαν τα ονόματα των 57 θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος και τήρησαν σιγή ενός λεπτού στη μνήμη τους.

Image
Image

Τις ομιλίες άνοιξε μία από τις επιζήσασες της τραγωδίας των Τεμπών, η Εύη Τσάπαρη.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις εικόνες. Εμείς να είμαστε μέσα στα αίματα, να βλέπουμε φωτιές και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς θα σωθούμε. Αυτό που θέλω να ζητήσω είναι να μην το θυμόμαστε μόνο σήμερα», περιέγραψε ανατριχιαστικά.

«Στηρίξτε μας γιατί αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε έναν από μας», είπε στο τέλος της ομιλίας της.

Image

«Η σημερινή απεργία είναι σταθμός κλιμάκωσης και διεκδίκησης όλων των εργαζομένων της χώρας», είπε στη δική του ομιλία το μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Σιδηροδρόμων, Θοδωρής Βαριδάκης.

Έπειτα, οι διαδηλωτές φώναξαν τη λέξη «αθάνατοι» και συνθήματα όπως «το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία στην οδό Μοναστηρίου με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

 

Image