Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών σε 22χρονο φίλο του ΠΑΟΚ για το οπαδικό στη ΔΕΘ

Το δικαστήριο δεν ανέστειλε την ποινή ωστόσο τον άφησε ελεύθερο μέχρι το εφετείο

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ένας 22χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ για το επεισόδιο με οπαδική χροιά που σημειώθηκε στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2022.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για επικίνδυνη βλάβη από κοινού υπό την επιβαρυντική περίσταση του αθλητικού νόμου καθώς και για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη σε τόπο και χρόνο με σαφή αθλητική αναφορά και υπόβαθρο. Παράλληλα του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ο κατηγορούμενος, που εκπροσωπήθηκε στη δίκη από πληρεξούσιο δικηγόρο, γλίτωσε… ξυστά τη φυλακή αφού το δικαστήριο αποφάσισε τελικά η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη, παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα και έτσι αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ομάδα ατόμων -φερόμενοι υποστηρικτές του ΠΑΟΚ- επιτέθηκαν με ξύλα και καθίσματα σε έναν 28χρονο, ο οποίος εργαζόταν στο περίπτερο του Άρη στην 86η ΔΕΘ, ενώ μαζί του βρισκόταν και ο 24χρονος φίλος του, φερόμενος οπαδός του Ηρακλή.

Ο 22χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη για το επεισόδιο, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στον 28χρονο, καθώς κατά τη διάρκεια του επεισοδίου φέρεται να έβγαλε μαχαίρι. Η υπόθεση αυτή αναμένεται να απασχολήσει άλλο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την υπερασπιστική του γραμμή, ο 22χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι αυτός και οι υπόλοιποι δεν ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στον 28χρονο, αλλά προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν όταν είδαν πως βγάζει μαχαίρι.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν και κρίθηκε ένοχος για τις παραπάνω πράξεις, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης για τον 24χρονο.

Τέλος, η απόφαση για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης πάρθηκε υπό τους όρους απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων του ΠΑΟΚ καθώς και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα δύο ώρες πριν και δύο ώρες μετά τους αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ για μία διετία.