Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία υπέρ της ΒΙΟΜΕ και κατά της παραχώρησης του ακινήτου της Φίλκεραμ

Η κινητοποίηση έγινε μετά τον πλειστηριασμό του μεγαλύτερου μέρους του ακινήτου της πρώην Φίλκεραμ Τζόνσον στην ανατολική Θεσσαλονίκη που στεγάζει και τη ΒΙΟΜΕ

Πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εγχειρήματος και η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση έγινε μετά τον πλειστηριασμό του μεγαλύτερου μέρους του οικοπέδου της πρώην Φίλκεραμ Τζόνσον στην ανατολική Θεσσαλονίκη που στεγάζει και τη ΒΙΟΜΕ.

Image

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε πλήθος συλλογικοτήτων φωνάζοντας «θέλουν να σκοτώσουν τη ΒΙΟΜΕ. Δεν θα τους αφήσουμε!» και «Τα μέσα παραγωγής στα χέρια των εργατών».

Image

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη λειτουργία του εργοστασίου. Σε ανακοίνωση τους οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν να παράγουν στο εργοστάσιο, «ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος μας στείλουνε τα ΜΑΤ».

«Το μοναδικό εργοστάσιο της χώρας που λειτουργεί χωρίς αφεντικά, το μοναδικό εργοστάσιο που πληρώνονται όλοι το ίδιο, το μοναδικό εργοστάσιο που απελευθερώθηκε από τον καπιταλιστή και αποδόθηκε στην κοινωνία, κινδυνεύει. Και ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είσαι εσύ», σημειώνουν.

Την κινητοποίηση στήριξαν καλλιτέχνες και σπουδαστές καλλιτεχνικών Σχολών.

Η πορεία κατευθύνθηκε διαμέσου της Εγνατίας στην Ίωνος Δραγούμη, έστριψε στη Λεωφόρο Νίκης και ολοκληρώθηκε στο Βασιλικό Θέατρο που τελεί υπό κατάληψη από το Συντονιστικό Καλλιτεχνικών Σχολών.

Image
Image