Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 40χρονος που πυροβόλησε 29χρονο γιατί πίστευε ότι τον απατά η γυναίκα του

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Τον δρόμο για τις φυλακές παίρνει ο 40χρονος που πυροβόλησε έναν 29χρονο στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο 29χρονος άνδρας δέχθηκε πυρά στον μηρό του, ενώ είχε μεταβεί στο σπίτι του 40χρονου για κάποιες εργασίες ως τεχνικός υπολογιστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος πίστευε πως η σύζυγός του έχει εξωσυζυγικές σχέσεις και κάλεσε τον 29χρονο για να ανακτήσει κάποια ηλεκτρονικά αρχεία. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια τής παρουσίας του θύματος στο σπίτι του, ο κατηγορούμενος φέρεται να σχημάτισε την εντύπωση πως με αυτόν έχει σχέση η σύζυγός του και τον πυροβόλησε.

Απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε καταναλώσει ναρκωτικά και αλκοόλ, τονίζοντας πως θόλωσε και δεν καταλάβαινε τι έκανε. Παράλληλα φέρεται να επικαλέστηκε και ψυχολογικά προβλήματα και για αυτόν τον λόγο υποβλήθηκε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. 

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.