Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προσφυγές για την κοπή 260 δέντρων στις οδούς Καραμανλή, Παπαναστασίου, Δελφών και Κωνσταντινουπόλεως

Τις προσφυγές υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Βουγιας και Ανδρέας Κουράκης και ο δικηγόρος Μιχάλης Μήττας

Προσφυγές κατατέθηκαν ενώπιον του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατά δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Θεσσαλονίκης που αφορούν στην κοπή των δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Τις προσφυγές υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Βουγιας και Ανδρέας Κουράκης και ο δικηγόρος Μιχάλης Μήττας, ο οποίος τις επιμελήθηκε και προσφεύγει επίσης ως πολίτης.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπουν την κοπή 260 συνολικά δένδρων επί των οδών Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αλέξανδρου Παπαναστασίου, Δελφών και Κωνσταντινουπόλεως και ελήφθησαν κατά πλειοψηφία αρχικώς από την αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία τις εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με βάση διατάξεις των ν. 4623/2019 και ν. 4876/2021 οι οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων και του δικηγόρου, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές και μη εφαρμοστέες από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Από τη στιγμή που ο δήμαρχος επέλεξε να αγνοήσει τον δρόμο της συνταγματικής νομιμότητας, δεν υπάρχει άλλη θεσμική επιλογή πέραν της δικαστικής, για να διασωθεί το ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει και να προστατευθεί η ποιότητα ζωής στην πόλη», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση των κκ. Βούγια, Κουράκη και Μήττα.