Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το Σάββατο η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μαρίας Σπυράκη στο Ολύμπιον

Η εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα=Ζεστασιά» αποτελεί την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συνάντηση που διοργανώνει η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και συνδυάζει τον απολογισμό της δουλειάς της με χριστουγεννιάτικες ευχές και μελωδίες

Σε γιορτινή ατμόσφαιρα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η ετήσια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Ολύμπιον.

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Χριστούγεννα=Ζεστασιά»  και αποτελεί την  καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συνάντηση που διοργανώνει η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ και συνδυάζει τον απολογισμό της δουλειάς της με χριστουγεννιάτικες ευχές και μελωδίες. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν  οκτώ χορωδίες της Θεσσαλονίκης που θα παρουσιάσουν παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια των ημερών μεταφέροντας με τον πιο όμορφο τρόπο το εορταστικό πνεύμα.  

Στην αρχή της εκδήλωσης θα  προβληθεί βίντεο με απολογισμό της δράσης  της ευρωβουλευτή του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου το 2023, που εστιάζει στην ενέργεια και το περιβάλλον. Άλλωστε, γι΄ αυτό στην πρόσκληση περιλαμβάνεται το μήνυμα «στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δουλεύουμε, ώστε η ενέργεια για όλους να είναι καθαρή, προσβάσιμη και σε χαμηλή τιμή!».

Η κ.Σπυράκη θα έρθει στη Θεσσαλονίκη από το Ντουμπάι, όπου εκπροσώπησε  στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, COP28, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας και συντονίστρια για το μεθάνιο. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι χορωδίες:
1.     Πολιτιστικός Σύλλογος - Χορωδία «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»
2.     Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου
3.     Χορωδία Ι.Ν.Αγ.Βρβάρας & Συλλόγου ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ
4.     Μικτή χορωδία ΚΕΠΑΠ Δήμου ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
5.     Παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
6.     Χορωδίες Ι.Ν.Ζωδόχου Πηγής Αμπελοκήπων & Αγ.Νεκταρίου Δενδροποτάμου 
7.     Χορωδία Δημοτικού Ωδείου ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
8.     Χορωδία «ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ» του Σωματείου και του Ιδρύματος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»
Στην εκδήλωση θα  ανταλλαγούν εορταστικές ευχές και θα  προσφερθούν τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων, κουραμπιέδες και μελομακάρονα Η είσοδος είναι ελεύθερη.