Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος που πουλούσε λαθραία τσιγάρα σε λαϊκή

Συνολικά κατασχέθηκαν 775 πακέτα τσιγάρων και τρία κιλά και 3,350 καπνού σε διάφορες επωνυμίες τα οποία δεν έφεραν την ταινία φόρου κατανάλωσης.

Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, συνελήφθη ένας 41χρονος αλλοδαπός, σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε ο 41χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να πουλάει σε τρίτα άτομα λαθραία τσιγάρα σε σημείο όπου υπήρχε προγραμματισμένη εβδομαδιαία λαϊκή αγορά μικροπωλητών και παραγωγών.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 687 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, καθώς και 32 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50 η κάθε μια, επιμελώς κρυμμένες εντός αυτοσχέδιου καροτσιού λαϊκής αγοράς και σε τσάντα χειρός.

Ακόμη, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπο έλεγχο σε διαμέρισμα όπου διαμένει ο 41χρονος, παρέδωσε αυτοβούλως 88 πακέτα λαθραίων τσιγάρων διάφορων επωνυμιών και 35 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η κάθε μια τα οποία και κατασχέθηκαν.

Συνολικά κατασχέθηκαν 775 πακέτα τσιγάρων και τρία κιλά και 3,350 καπνού σε διάφορες επωνυμίες τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ  προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης