Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη Νέα Παραλία η πρώτη δημόσια βρύση- Άλλες εννέα στο παραλιακό μέτωπο (φωτο+vid)

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ο πρώτος πολίτης που χρησιμοποίησε τη βρύση γεμίζοντας το μπουκάλι της ΕΥΑΘ που του είχαν δωρίσει

Παγκόσμια ημέρα νερού σήμερα και τοποθετήθηκε στη Νέα Παραλία η πρώτη από τις δέκα δημόσιες βρύσες παρουσία του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη, του προέδρου της ΕΥΑΘ Άγη Παπαδόπουλου, του Σωματείου Eργαζομένων της Εταιρείας και μελών περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ο πρώτος πολίτης που χρησιμοποίησε τη βρύση γεμίζοντας το μπουκάλι της ΕΥΑΘ που του είχαν δωρίσει.

Η πρώτη δημόσια βρύση βρίσκεται κοντά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σταδιακά το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν άλλες 9 σε όλο το παραλιακό μέτωπο σε απόσταση περίπου 180 μέτρων. Οι βρύσες τοποθετούνται από το Σωματείο Εργαζομένων, το οποίο θα συνδράμει και στη συντήρησή τους.
 

Image

«Θα έχουμε δέκα βρύσες σε αυτό το τοπόσημο της πόλης που είναι η Νέα Παραλία, ώστε οι πολίτες, αλλά και οι επισκέπτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό. Αυτή η πρωτοβουλία που γίνεται με την ΕΥΑΘ, την οποία ευχαριστώ, επείδη αναδεικνύει το ενδιαφέρον της για τον κοινό τόπο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία στηρίζεται και από του εργαζόμενους της ΕΥΑΘ, γιατί ανέλαβαν όχι μόνο τη τοποθέτηση των 10 βρυσών στην Ν. Παραλία, αλλά και βοήθεια στη συντήρηση και λειτουργία τους για τη συνέχεια. Επίσης, ευχαριστούμε τη Greenpeace, η οποία έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα και με το πρόγραμμα «Ραντεβού στις βρύσες» ευαισθητοποιεί όλους μας προκειμένου το πολυτιμότερο αγαθό να είναι προσβάσιμο προς όλους», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης.

«Πιστεύουμε ότι η πρόσβαση σε πόσιμο νερό στον δημόσιο χώρο είναι ένα αυτονόητο δικαίωμα σε μια σύγχρονη πόλη. Σε συνεννόηση με τον δήμο Θεσσαλονίκης επιλέξαμε αυτές τις βρύσες που είναι αισθητικά και λειτουργικά έτσι όπως πρέπει να είναι. Η ΕΥΑΘ προμηθεύει τις βρύσες, το Σωματείο Εργαζομενων ανέλαβε την τοποθέτησή τους ως μέρος της κοινωνικής του προσφοράς και με τον δήμο κοιτάμε ακόμη τι άλλες ακόμα δραστηριότητες θα μπορέσουμε να κάνουμε έτσι ώστε να προωθήσουμε τη διαθεσιμότητα και τη χρήση του νερού σε όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της πόλης», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Άγης Παπαδόπουλος.


Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιώργος Αρχοντόπουλος, «ήταν μια καμπάνια που ξεκίνησε πριν από 2.5 χρόνια με αφορμή την υποχρεωτικοτητα των δήμων για δημόσιες βρύσες. Η νέα δημοτική αρχή υιοθέτησε αμέσως αυτή την πρόταση. Εμείς αυτό που κάνουμε ως Σωματείο είναι το ελάχιστο απέναντι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης». Ο κ. Αρχοντόπουλος κάλεσε τους πολίτες να τιμήσουν και να στηρίξουν αυτόν τον θεσμό και να προστατέψουν τις βρύσες.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ότι θα υδροδοτηθούν οι κρύνες στην Άνω Πόλη που δεν λειτουργούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σημείωσε όμως ότι αρχικά αναμένεται η έγκριση από την Εφορία Νεωτερων Μνημείων. Και στην Άνω Πόλη θα συνδράμει η ΕΥΑΘ η οποία θα ελέγξει τα δίκτυα ύδρευσης.
 

Image