Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στις 16 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό μπαζάρ της ΧΑΝΘ

Στις αίθουσες του κεντρικού κτηρίου της ΧΑΝΘ θα βρείτε πάγκους πώλησης μικροαντικειμένων για το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό μπαζάρ.

Όπως τόσα χρόνια, έτσι και φέτος, η ΧΑΝΘ και ειδικότερα οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα της Σχολής Στελεχών, διοργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό μπαζάρ και σας περιμένουν να γιορτάσουμε μαζί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στις 16 Δεκεμβρίου 2022, ώρες 17:00 - 23:00 στον προαύλιο χώρο του κεντρικού της κτηρίου καθώς και εντός αυτού.

Στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο θα βρείτε φαγητά της ώρας, αναψυκτικά και ποτά ενώ μέσα στις αίθουσες του κεντρικού κτηρίου θα βρείτε πάγκους πώλησης μικροαντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά, πάγκους ειδών και αντικειμένων second hand, πολλές αλμυρές και γλυκιές λιχουδιές, οι οποίες κατασκευάστηκαν από τα νεαρά μας στελέχη καθώς και πολλά άλλα.

Δραστηριότητες θα διεξάγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης για να ψυχαγωγηθούν μικροί και μεγάλοι, καθώς και βιωματικές δραστηριότητες με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για το κοινωνικό πρόσημο του Χριστουγεννιάτικου μπαζάρ.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για το πρόγραμμα υποτροφιών της ΧΑΝΘ και πιο συγκεκριμένα στη συμμετοχή προσφύγων στα προγράμματά της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΧΑΝΘ

Από το 2010 περισσότερα από 788 παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες συμμετείχαν και παρακολούθησαν στη ΧΑΝΘ δωρεάν προγράμματα αθλητισμού, δημιουργικής απασχόλησης, κατασκηνωτικά προγράμματα, ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Τα τελευταία 10 χρόνια η ΧΑΝΘ πρόσφερε 829 υποτροφίες συνολικής αξίας 267.320€ σε παιδιά από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για δωρεάν συμμετοχή στα προγράμματά της. Τα παιδιά προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και ανεργία, ευπαθείς οικονομικά οικογένειες από τις τοπικές κοινωνίες, όπου αναπτύσσει δράση, οικογένειες προσφύγων καθώς και παιδιά από κοινωνικούς φορείς όπως Παιδικά χωριά SOS, Άσυλο του παιδιού, ΑΡΣΙΣ, «Μέλισσα», Πρωτοβουλία κ. ά.