Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ ο Λεκάκης - «Αδιαπραγμάτευτος κανόνας η στήριξη του ΕΣΥ»

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης όσο και στα στελέχη του, είπε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Ο κ. Λεκάκης συναντήθηκε με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Καραμπελίδου που τον ξενάγησε στους χώρους και συνομίλησε με τους εργαζόμενους τους οποίους συνεχάρη για το έργο τους.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Καραμπελίδου όσο και στα στελέχη του για τις προσπάθειές τους να συνδράμουν άμεσα και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία και σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη» δήλωσε ο κ. Λεκάκης.

Και συνέχισε λέγοντας πως «τα προβλήματα πολλά. Όπως άλλωστε συμβαίνει και στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας της χώρας μας. Δυστυχώς, οι κυβερνητικοί χειρισμοί την περίοδο της πανδημίας ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση. Εργαζόμενοι εξουθενωμένοι, με δομές που δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση ευρωπαϊκό κράτος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ κρατήθηκε όρθιο την περίοδο της πανδημίας από την αυταπάρνηση των ανθρώπων του ΕΣΥ και τις υπερπροσπάθειές τους. Στην συζήτηση που είχα με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης εκείνοι μου ανέφεραν πως τους απασχολούν όλα τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία (ακρίβεια, ενεργειακή κρίση, πληθωρισμός) και ειδικότερα μου μίλησαν για την υποστελέχωση της υπηρεσίας, την ανάγκη να ενισχυθεί από προσωπικό και σύγχρονο στόλο (ασθενοφόρα, οχήματα, ιατρικά μηχανήματα). Ανέφερα πως το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής όπως δημιούργησε το ΕΣΥ με τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά έχει χρέος να οικοδομήσει το νέο ΕΣΥ. Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης πρώτοι μίλησαν για την ανάγκη διοχέτευσης του 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προκειμένου να υπάρξει πανελλαδικό σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Για εμάς η στήριξη στην πράξη και όχι στα λόγια του ΕΣΥ και των ανθρώπων του είναι κανόνας αδιαπραγμάτευτος».

«Αρκετά με τα λόγια, αρκετά με τα χειροκροτήματα των υγειονομικών. Περνάμε στα έργα» κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης.