Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο δώρο του Πάσχα ελπίζει η αγορά για... ανάσταση της κίνησης

Η αγορά προσμένει τη δική της «ανάσταση» καθώς τις επόμενες ημέρες θα λάβουν το δώρο του Πάσχα οι εργαζόμενοι

Με το βλέμμα στο δώρο του Πάσχα που θα λάβουν έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι η αγορά που προσμένει τη δική της «ανάσταση», καθώς, όπως λένε, η αγοραστική κίνηση κατά τη νέα χρονιά είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

«Προς το παρόν δεν έχει αρχίσει η εορταστική κίνηση, παρά το ότι ξεκίνησε στα μαγαζιά το εορταστικό ωράριο. Ελπίζω και εύχομαι να ξεκινήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο -προβλέπεται και καλός καιρός- και να πάει καλά μέχρι το Πάσχα. Εκείνο που δεν ξέρουμε είναι τι περισσεύει από την τσέπη του καταναλωτή για να καταναλώσει στην αγορά γιατί αυτό είναι το μοναδικό κριτήριο για το πώς αυτή θα κινηθεί τη δεδομένη περίοδο» είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι η χρονιά έως τώρα «δεν πάει καλά».

Από τη Μεγάλη Τρίτη και μετά εκτιμά ότι θα υπάρξει μια σχετικά καλή κίνηση των καταναλωτών στην αγορά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορδελιού - Ευόσμου, Κώστας Βασιλειάδης.

«Δεν έχει ξεκινήσει η κίνηση, αλλά αναμένουμε μετά τη Μεγάλη Τετάρτη που οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα πάρουν το δώρο του Πάσχα να έχουμε αυτό που περιμένουμε, την επανεκκίνηση της σεζόν» είπε ο κ. Βασιλειάδης, διαπιστώνοντας ότι «ο τομέας της εστίασης είναι αυτός που κρατάει και κινείται καλά και θα πάει καλύτερα με τη βοήθεια του καιρού».

Για τον κ. Βασιλειάδη μεγάλη σημασία έχει οι έμποροι εκτός του καταστήματός τους είναι να διατηρούν και διαδικτυακό κατάστημα που ανοίγει, όπως αναφέρει, μια άλλη αγορά, λειτουργώντας υποστηρικτικά προς τους τζίρους του φυσικού καταστήματος.

«Το μείγμα που πρέπει να εστιάσουν όλοι οι έμποροι, είτε έχουν μικρό μαγαζί είτε μεγάλο, είναι το off line με το on line, δηλαδή να γίνονται συνδυαστικές κινήσεις στο digital κομμάτι. Για να μπορέσουμε να φέρουμε το κοινό, γιατί τα social media είναι για όλους μας μια καθημερινότητα και επηρεάζουν την αγοραστική δύναμη» είπε χαρακτηριστικά.

Προσδοκίες από την αύξηση της κίνησης στην αγορά έχουν και οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί, καθώς και για αυτούς η επιβατική κίνηση είναι αρκετά μειωμένη.

«Αυτήν την εβδομάδα παρατηρείται μία αύξηση στην κίνηση όσον αφορά στην αγορά κυρίως, πιστεύω ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι το Πάσχα θα υπάρχει μία περαιτέρω αύξηση, αλλά αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Από τα Χριστούγεννα και μετά είναι πολύ πεσμένη η κίνηση και στα ταξί, αλλά και στην αγορά γενικότερα, και νομίζω ότι αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και μετά το Πάσχα θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα. Ευελπιστούμε ίσως στην τουριστική σεζόν μήπως και έχει περισσότερη κίνηση», είπε ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί «ΕΡΜΗΣ», Κλήμης Λεοντιάδης, προσθέτοντας ότι από τη μια έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας των ταξί που έχει αυξηθεί κατά 30-40% εξαιτίας των καυσίμων και της συντήρησης των οχημάτων, καθώς και τη μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 20-30%.