Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο ο 19χρονος που συνελήφθη μετά την πορεία για τα Τέμπη και καταγγέλλει αστυνομική βία

Η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου καθώς ο νεαρός, που δέχτηκε κουτουλιά από αστυνομικό, εισήχθη στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται από χθες ο 19χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατά τα επεισόδια που έγιναν μετά την πορεία για τον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών την περασμένη Τετάρτη.

Ο ίδιος, όπως και ο 21χρονος αδελφός του καθώς και ένας 20χρονος, επρόκειτο να δικαστούν σήμερα ενώπιον του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και αλληλέγγυοι με πανό και συνθήματα. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του ενός κατηγορούμενου και προσδιορίστηκε για τον Μάιο.

Όπως είπε ο δικηγόρος του προσκομίζοντας τα σχετικά έγγραφα, όταν ο νεαρός -που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα αστυνομικής βίας- αφέθηκε ελεύθερος μετά τη χθεσινή αναβολή ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως φέρει κακώσεις θώρακα και κεφαλής.

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Άνδρας των ΜΑΤ ρίχνει κουτουλιά σε ακινητοποιημένο 19χρονο φοιτητή - Δείτε βίντεο

Υπενθυμίζεται πως σε βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, διακρίνεται ένας αστυνομικός των ΜΑΤ να χτυπά τον νεαρό στην κλείδωση και στη συνέχεια να τον ρίχνει κάτω στο οδόστρωμα. Λίγο αργότερα, κι ενώ ο 19χρονος είναι πεσμένος στο έδαφος, ο άνδρας των ΜΑΤ κολλάει το κράνος στο κεφάλι του νεαρού και στη συνέχεια του ρίχνει κουτουλιά.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του νεαρού επανέλαβε πως θα εξετάσουν αν προβούν σε νομικές ενέργειες ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας του.

Σημειώνεται πως στους τρεις νεαρούς συλληφθέντες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοφορία, εξύβριση και βία κατά υπαλλήλων.