Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο Θέατρο Δάσους οι «Μεγάλες Ώρες» φέρνουν τη μυσταγωγία του Αγίου Όρους

Την τριλογία του Ανδρέα Κατσιγιάννη ερμηνεύουν οι Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης, Απόστολος Μόσιος, Ελεάννα Βαρελά με αφηγητή τον ηθοποιό Σπύρο Μαβίδη

«Πως μοιάζουμε όλοι μες στο Φως, Βουνά, στεριές και κτίσματα
Ένας ορθάνοιχτος ναός, Με ζωντανά Εικονίσματα»

Ένα πολυδιάστατο μουσικό έργο, μία πολυπρόσωπη μουσική τριλογία, μια μεγάλη παραγωγή έρχεται στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζεται στο Θέατρο Δάσους, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.

Η συναυλία «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη μετά την μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία και το sold out στο Ηρώδειο, θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, με ερμηνευτές τη Γλυκερία, τον Δημήτρη Μπάση, τον Απόστολο Μόσιο και την Ελεάννα Βαρελά. Συμπράττει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Στάθη Σούλη, ενώ αφηγητής είναι ο ηθοποιός, Σπύρος Μαβίδης, σε κείμενα του Αλέξανδρου Φωτεινού.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από την τριλογία του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ», «Της Σιωπής ο Τόπος» και «Κεχαριτωμένη».

Στης «Σιωπής τον Τόπο», το Άγιο Όρος, βιώνονται συνέχεια οι «ΜΕΓΑΛΕΣ ΩΡΕΣ» της παρουσίας του Φωτός. Και οι ώρες γίνονται μεγαλύτερες όταν η του αενάου Φωτός Μητέρα, η «Κεχαριτωμένη» μεταδίδει το Φως της, σ’ αυτούς που το αναζητούν.  

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης καταθέτει συνθετικά τη γνώση του μέσα από τον μουσικό του κόσμο και καταφέρνει με μοναδικό τρόπο να εναρμονίσει την Βυζαντινή με την Δυτική μουσική.
Μία ξεχωριστή συναυλία σαν κατανυκτική προσευχή, που ακούγεται σαν το θρόισμα του ανέμου κάτω από τη σκέπη του σεπτού Αγιορείτικου ουρανού.

Σε αυτό συμβάλουν οι σημαντικοί ερμηνευτές Γλυκερία, Δημήτρης Μπάσης, Απόστολος Μόσιος και Ελεάννα Βαρελά, που ενώνουν τις φωνές τους μαζί με 100 χορωδούς από τέσσερις Χορωδίες, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, τη Γυναικεία Χορωδία «Ευ Choralis», το Φωνητικό Σύνολο «Ρυθμός» και τη Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος».

Image

 

Τη συναυλία διοργανώνουν το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Δάσους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Συμπράττουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το μουσικό σύνολο Εστουδιαντίνα. Σολίστες μουσικοί (Εστουδιαντίνα): Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος κλαρίνο, Στέφανος Δορμπαράκης κανονάκι, Μάρκος Arlan Oscar πλήκτρα, Φίλιππος Ρέτσιος πιάνο, Απόστολος Βαλαρούτσος κιθάρες, Κώστας Γεδίκης, πολίτικο λαούτο, μαντολίνο, μπουζούκι και Τάκης Βασιλείου κρουστά σε μουσική διεύθυνση του Στάθη Σούλη.

Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου, η Γυναικεία Χορωδία Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, «Ευ Choralis» σε διεύθυνση Άννας Γεράση, το Φωνητικό Σύνολο «Ρυθμός», σε διεύθυνση Νίκου Χιώτογλου και η Γυναικεία Χορωδία Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» σε διεύθυνση Μαρίας Χαραλαμπίδου.