Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκροτήθηκε σωματείo Συμβασιούχων Ερευνητών και Διδασκόντων Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων

Τα αποτελέσμα των πρώτων εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στο σωματείο

Τις πρώτες εκλογές του πραγματοποίησε το Σωματείο Συμβασιούχων Ερευνητών/τριών και Διδασκόντων/ουσών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης (ΣΣΕΔΘ) την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι το σωματείο συγκροτήθηκε πριν λίγο διάστημα. «Η δημιουργία του ΣΣΕΔΘ, καλύπτει τη χρόνια ανάγκη συγκρότησης σωματείου με εδαφική αναφορά, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης των μη-μόνιμων εργαζομένων στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την εκλογική διαδικασία ήταν τα εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Ψήφισαν 53. Άκυρα 1. Λευκά 2.

Πανεπιστημονική: 50 ψήφοι και 5 έδρες στο ΔΣ και 3 στην ΕΕ.

Για τους Αντιπροσώπους στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚ) Θεσσαλονίκης:

Ψήφισαν 52. Άκυρα 1. Λευκά 2.

Πανεπιστημονική: 49 ψήφοι και ένας αντιπρόσωπος για το ΕΚ.

«Με αφετηρία τις εκλογές, δίνουμε τη μάχη της μαζικοποίησης του σωματείο μας, ώστε να συσπειρωθεί δίπλα του καθένας και καθεμιά που στηρίζει την ερευνητική και εκπαιδευτική διαδικασία των ιδρυμάτων, ώστε να αγκαλιάσει όλα τα αιτήματα και τις τους. Κυρίως όμως, για να μετατρέψει όλους τους ψίθυρους που ακούγονται στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια σε δομημένο διεκδικητικό πλαίσιο και αιτήματα. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας αγώνας δύσκολος που μπορεί να γίνει νικηφόρος διότι είναι δίκαιος. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συγκροτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) και η Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ) του σωματείου και θα ενημερώσει τα μέλη του για τις πρώτες δράσεις», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.