Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που προσπάθησε να μπει στο γήπεδο με ναυτική φωτοβολίδα

Το περιστατικό σημειώθηκε στο γήπεδο της Μίκρας πριν την έναρξη αγώνα για τη β΄ ερασιτεχνική κατηγορία

Ένας 22χρονος συνελήφθη το πρωί της Κυριακής, 25 Φεβρουαρίου, καθώς εντοπίστηκε να έχει μαζί του ναυτική φωτοβολίδα την ώρα που προσπαθούσε να μπει στο γήπεδο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΜΠΑΜ - Ατρόμητος Πλαγιαρίου της β' ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, πρωινές ώρες χθες (25-02-2024), κατά την είσοδο φιλάθλων στο γήπεδα, όπου θα διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος εντόπισαν άτομο, να προσπαθεί να εισέλθει έχοντας, επιμελώς κρυμμένη εσωτερικά στο μανίκι του μπουφάν του μία πυροτεχνική κατασκευή τύπου ναυτικού πυρσού.

Πρόκειται για 22χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, για παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και της αθλητικής νομοθεσίας.

Σε ελέγχους που ακολούθησαν σε εξωτερικούς χώρους της αθλητικής εγκατάστασης, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε χόρτα και κατασχέθηκαν επιπλέον επτά (7) πυροτεχνικές κατασκευές τύπου ναυτικού πυρσού, τις οποίες είχαν αποκρύψει σε προγενέστερο χρόνο άγνωστοι δράστες, για τους οποίους επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.