Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αδερφός δημάρχου μετά από καταγγελία ότι απέρριπτε μπάζα - «Πολιτική σκευωρία»

Δεν υπάρχει παρανομία, πολιτικά υποκινούμενη η καταγγελία, απαντά ο δήμαρχος

Στη σύλληψη αδερφού δημάρχου σε δήμο της ανατολικής Θεσσαλονίκης προχώρησαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής οι αρχές για απόθεση μπάζων σε οικόπεδο χωρίς την απαραίτητη άδεια. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον αδερφό του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιώργου Τσαμασλή, ο οποίος ήταν οδηγός οχήματος που φέρεται να απέρριπτε μπάζα σε οικόπεδο του δήμου μετά από εργασίες διάνοιξης δρόμου στην περιοχή της Επανομής. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, ο οδηγός δεν είχε εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια και έτσι αστυνομικοί του ΤΑ Θερμαϊκού μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τον άνδρα.

Πολιτικά υποκινούμενη η καταγγελία, απαντά ο δήμαρχος

Μιλώντας στη Voria.gr, ο δήμαρχος Θερμαϊκού αναφέρει ότι ο αδερφός του είναι εργαζόμενος εδώ και 20 χρόνια του υπεργολάβου που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Τονίζει παράλληλα πως πρόκειται για απόθεση χωμάτων και όχι μπάζων σε αδειοδοτημένο χώρο προσωρινής εναπόθεσης ιδιοκτησίας του δήμου, τα οποία προέκυψαν από εργασίες σε περιφερειακό δρόμο της Επανομής. «Τα χώματα εναποθέτονται σε χώρο προσωρινής απόθεσης που έχει ειδική άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία. Η σύλληψή του έγινε μετά από καταγγελία και άλλωστε δεν πήγε στο αυτόφωρο, παρά μόνο σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του διότι ερευνάται από τις αρχές η υπόθεση», επισημαίνει ο κ. Τσαμασλής.

Το έργο έχει δημοπρατηθεί εδώ και 1,5 χρόνο και αφορά τον περιφερειακό δρόμο της Επανομής. Οι εργασίες γίνονται εδώ και πέντε μήνες με ιδίους πόρους του δήμου.

Η πλευρά του δημάρχου αναφέρει πως πρόκειται για πολιτικά υποκινούμενη καταγγελία από αντίπαλό του ενόψει των δημοτικών εκλογών. Μάλιστα, σημειώνεται πως παρόντα ήταν και άτομα του τοπικού συμβουλίου της Επανομής. Μετά την καταγγελία, προσκομίστηκαν στις αρχές οι απαραίτητες άδειες και τα χαρτιά και οι εργασίες συνεχίζονται, υπογραμμίζεται.

Φωτογραφία αρχείου