Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τα ξωτικά έρχονται στην... πλατεία Άθωνος

Μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση σε μια από τις πιο παραδοσιακές εμπορικές γειτονιές της πόλης

Φέτος τα Χριστούγεννα, τα... ξωτικά αποφάσισαν να επισκεφτούν την περιοχή γύρω  από την πλατεία Άθωνος, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης.

Η πιο όμορφη, παραδοσιακή γειτονιά μικροεμπόρων στο κέντρο της πόλης, που τα τελευταία χρόνια «ξαναζωντανεύει», καθώς την επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι τεχνίτες και άνθρωποι με μεράκι και αγάπη στη δημιουργία.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, από τις 11:00 έως τις 18:00, οι άνθρωποι της Άθωνος «ανοίγουν» τα μαγαζιά τους και σας περιμένουν για τα «χρόνια πολλά» και τις εορταστικές ευχές. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, διασκεδάζοντας με υπέροχες μουσικές, κρασί από Έλληνες παραγωγούς, κυνήγι θησαυρού, έκθεση τέχνης, bazaar βιβλίου και πολλές άλλες δραστηριότητες για παιδιά και για... μεγαλύτερα παιδιά.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11:00 - 18:00 Ζωντανή μουσική με τους Miro Riro στην κεντρική πλατεία Άθωνος.

11:00 - 18:00 Γράμμα στον Άγιο Βασίλη από τα ΕΛΤΑ. Το κόκκινο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ θα στηθεί στην κεντρική πλατεία για να στείλουν τα παιδιά τα γράμματά τους και να πάρουν την απάντηση από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη!

11:00 - 18:00 Bazaar βιβλίου από το Ίδρυμα Πολιτισμού «Υδρία» στην οδό Παπαμάρκου 28.

11:00 - 18:00 ΑΘΩΝΟΣ ART SPACE Εγκαίνια έκθεσης έργων της Νίκης Καρκατσέλη με τίτλο «Θεότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης» και Εργαστήρι Χαρακτικής από τον Βασίλη Καρκατσέλη στην οδό Παπαμάρκου 23.

11:00 - 18:00 Κυνήγι θησαυρού οργανωμένο από την «Μινιατούρα» και

13:00 - 14:00  παρουσίαση του βιβλίου «Η Ζωή και ο Αστέρης στην Θεσσαλονίκη» από τον Ηλία Πεϊτσίδη στην «Μινιατούρα» στην οδό Αυγερινού 10.

11:00 - 18:00 Photo booth με ανάλογα σκηνικά, θα προσφέρουν στους επισκέπτες άμεσα αξιομνημόνευτες φωτογραφίες της παρουσίας τους στη γιορτή.

12:00 - 14:00 «Χριστούγεννα με τα παιδιά» - Εργαστήρι γιορτινών κατασκευών από την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» στην οδό Παπαμάρκου 8.

13:00 - 16:00 Ομάδα ηθοποιών και παιδαγωγών θα κινείται ανάμεσα στους επισκέπτες - σε όλη την περιοχή της Άθωνος - με ταχυδακτυλουργικά, μπαλονοκατασκευές, αλλά και ζωγραφική προσώπου για μικρούς και μεγάλους.

14:00 - 17:00 Σαξόφωνο με τον Γιώργο Jojo Πετκάρη στην οδό Μητροπολίτου Γενναδίου.

14:00 - 17:00 στο Restaurant Bar Bazaar στην οδό Παπαμάρκου 34, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν κρασιά Ελλήνων παραγωγών και παράλληλα να προμηθευτούν Glögg, το ζεστό εορταστικό γλυκό κρασί, το ποτό των Χριστουγέννων.

Όσοι παραβρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της Άθωνος, να προμηθευτούν τρόφιμα, μπαχαρικά και βιολογικά προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους, να επιλέξουν ιδιαίτερα δώρα από εμπόρους που αγαπούν το «μοναδικό» και τεχνίτες που επιμένουν να δημιουργούν χειροποίητες δημιουργίες, αλλά και να απολαύσουν πολύ καλό φαγητό στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής.

Με κάθε αγορά από τα καταστήματα της πλατείας Άθωνος οι επισκέπτες θα παίρνουν έναν λαχνό και μετά το τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθούν πολλά και πλούσια δώρα για τους τυχερούς. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά και θα ανακοινωθούν στο Facebook στο event  Ξωτικά στην πλατεία Άθωνος.